Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


SARUNAS MUZEJĀ: Riņķa kvadratūra. Tikšanās ar mākslinieku GUNTARU SIETIŅU

Redakcija
Redakcija

Piektdien, 2017. gada 21. aprīlī, plkst. 18.00 Latvijas Nacionālais mākslas muzejs aicina uz “Sarunu muzejā” ar mākslinieku, Latvijas Mākslas akadēmijas profesoru, Grafikas katedras vadītāju Guntaru Sietiņu viņa personālizstādē “Riņķa kvadratūra”, kas šobrīd ir apskatāma LNMM galvenās ēkas 4. stāva izstāžu zālēs (Jaņa Rozentāla laukumā 1, Rīgā).

Grafiķis Guntars Sietiņš savos darbos savieno amata meistarību ar rūpīga pasaules vērotāja skatienu, akcentējot un atklājot gan apkārtējās vides nianses, gan atsevišķas izpildes risinājumu detaļas. Mākslinieka jaunajā izstādē “Riņķa kvadratūra” iekļautas vairāk nekā 20 kompozīcijas mecotintas un akvatintas tehnikā, kas tapušas laikā no 2012. līdz 2017. gadam, bet 12 no tām autors radījis īpaši šim projektam.

Ekspozīcijā aplūkojamās melnbaltās grafikas ir kā spēles ar optiskām ilūzijām un telpas loģiku. Sarunā ar Guntaru Sietiņu apmeklētāji uzzinās, kā mākslas darba radīšanu iespaido mūsdienu tehnoloģijas, paverot novatoriskas un arvien pilnīgākas izteiksmes iespējas. Vienlaikus šī jaunā realitāte, kas šodienas dzīvē ieņem aktīvu vietu, kļūst par iedvesmotāju tematiskajā ziņā.

Mūžīgās patiesības meklējumi Sietiņa daiļradē pārtop vēlmē paveikt neiespējamo – neredzamo padarīt redzamu. Viņš pierāda, ka cilvēka uztvere darbojas, sekojot smadzenēs jau esošajai informācijai, jo visas lietas šajā pasaulē ir savstarpēji saistītas. Vizuālie elementi, ko mākslinieks ietver kompozīcijās, – aplis (lode), kvadrāts, apdedzis koks, burti, cipari, simboli (bezgalības zīme) – dod vielu plašam filozofiskam naratīvam par laiku, telpu un Visumu. Kaut gan cilvēku klātesamība Guntara Sietiņa grafikās praktiski nav manāma, personīga satikšanās ar autoru sniegs nelielu ieskatu viņa radošajā laboratorijā.

Uz “Sarunām” Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenajā ēkā laipni aicināts ikviens interesents!
Nāciet, skatiet, apbrīnojiet, salīdziniet, uzdodiet jautājumus, veidojiet un izsakiet savu viedokli!
Mēs Jūs gaidām!

Dalības maksa: pieaugušajiem – 3,00 EUR, studentiem, pensionāriem – 1,50 EUR, skolēniem – 0,50 EUR. Ar šo biļeti būs iespējams apskatīt arī pastāvīgo ekspozīciju.

Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Izstāde būs atvērta līdz 30. aprīlim.