Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Aigara Rinkuļa gleznu izstāde “Man pieder debesu jūra”

Redakcija
Redakcija

Dobeles Novadpētniecības muzejā 22.martā plkst.16.00 atklās Aigara Rinkuļa gleznu izstādi “Man pieder debesu jūra”. Izstādē redzamās gleznas veidotas fotoreālisma manierē. Gleznās valda īpaša noskaņa, neparastas gaismu spēles, niansēta pasaules uztvere un tās ir neticami reālas.

Aigars Rinkulis (1970-2013) ir dzimis, audzis un skolojies Jelgavā. 2008. gadā pievērsies glezniecībai. Sākoties lielajam Latvijas iedzīvotāju izceļošanas bumam izdzīvošanas iespēju meklējumos ārpus valsts, Aigars gāja citu ceļu un pievērsās mākslai. Pašmācības ceļā, ar katru nākamo darbu pilnveidojot savas prasmes, viņš radīja vairāk nekā 50 gleznas un būtu radījis vēl, ja ne smaga slimība, kas pārtrauca viņa dzīvi pašā mākslinieciskās izaugsmes plaukumā.

Aigaram Rinkulimpiemita spēja saskatīt dabā to, ko ikdienas steigā mēs palaižam garām nepamanītu, bet lielākais talants ir to parādīt citiem savās gleznās. Katrs darbs gleznots ar dziļu uzmanību un iejūtību pret vissmalkāko ainavas elementuNeskatoties uz darbu nelielo izmēru, tie izskatās lieli, pat monumentāli. No gleznām, it sevišķi jūras ainavām, strāvo simboliska noskaņa, kāds mums nezināms liktenīgs vēstījums, it kā mūžības skanējums. Debesis vēsta par kā garīga, ārpus materiālās pasaules esoša klātbūtni. To var saukt arī par ko pārlaicīgu, mūžīgu.

Izstādes iniciatori ir A.Rinkuļaklasesbiedrs Ojārs Rotgalvis un māksliniece Ivanda Spulle-Meiere. Izstāde jau ir pabijusi vairākās Latvijas pilsētās: Jelgavā, Liepājā, Ventspilī un Daugavpilī.
Izstāde Dobeles Novadpētniecības muzejā apskatāma līdz 2017.gada 28.aprīlim.