Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Vēl tikai mēnesi būs skatāma Rīga 2014 ekspozīcija „Stūra māja. Lieta Nr.1914/2014”

Redakcija
Redakcija

Vēl tikai mēnesi, līdz 19.oktobrim, ir iespēja apmeklēt vienu no vērienīgākajām Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas ekspozīcijām „Stūra māja. Lieta Nr.1914/2014”.

Lielās intereses dēļ no 25.septembra ceturtdienās un piektdienās tiks pagarināts Stūra mājas darba laiks bezmaksas daļai un nodrošinātas papildus ekskursijas „Čekas pagrabos” gida pavadībā plkst.17:15; plkst.18:00 un plkst.18:45. Šobrīd biļetes uz ekskursijām „Čekas pagrabos” vēl pieejamas arī nedēļas nogalēs - sestdienās un svētdienās. Biļetes aicinām iegādāties savlaicīgi „Biļešu serviss” kasēs vai internetā.

Savukārt piecas izstādes - „Draudzības (re)konstrukcija”, „Latvieša koferis”, „Par spīti visam”, „10 lietu stāsti par cilvēku un varu” un „Liktens lietu muzejs”, kas atrodas ekspozīcijas ceturtajā un sestajā stāvā ir pieejamas ikvienam bez iepriekšējas pieteikšanās. Biļešu cena visām piecām izstādēm ir 5 eiro.

Nodibinājums Rīga 2014 pauž gandarījumu, ka atbildīgās valsts institūcijas ir atsaukušās ekspozīcijas „Stūra māja. Lieta Nr.1914/2014” darbinieku un nodibinājuma Rīga 2014 aicinājumam vistuvākajā laikā rast risinājumu ekspozīcijas turpmākās apskates iespējai.

Kopš š.g. 1.maija ekspozīcijas „Stūra māja. Lieta Nr.1914/2014” Latvijas Okupācijas muzeja bezmaksas izstādi ir apskatījuši 32 736 apmeklētāji, ekskursiju „Čekas pagrabos” gida pavadībā ir izstaigājuši vairāk nekā 21 360 interesentu, bet piecas izstādes - „Draudzības (re)konstrukcija”, „Latvieša koferis”, „Par spīti visam”, „10 lietu stāsti par cilvēku un varu” un „Liktens lietu muzejs” aplūkojuši 8734 apmeklētāji.

Līdz šim Eiropas kultūras galvaspilsētas vērienīgo ekspozīciju „Stūra māja. Lieta Nr.1914/2014” ir apmeklējuši daudzi ārvalstu tūristi un žurnālisti, Latvijas valsts augstākās amatpersonas un ārvalstu vēstnieki Latvijā. Baltijas ceļa 25.gadadienas pasākumu ietvaros ekspozīciju apmeklēja arī Lietuvas premjerministrs Aļģirds Butkevičs (Algirdas Butkevičius) un Igaunijas premjerministrs Tāvi Reivass (Taavi Rõivas). 17.septembrī ar ekspozīciju iepazinās arī Zviedrijas kroņprincese Viktorija.

Eiropas kultūras galvaspilsētas ekspozīcija „Stūra māja. Lieta Nr.1914/2014” ir atvērta līdz 19.oktobrim, piedāvājot bez maksas apmeklēt Okupācijas muzeja iekārtoto izstādi pirmajā stāvā, kā arī ekskursiju „Čekas pagrabos” gida pavadībā un piecas izstādes – „Draudzības (re)konstrukcija”, „Latvieša koferis”, „Par spīti visam”, „10 lietu stāsti par cilvēku un varu” un „Liktens lietu muzejs”, kas no dažādiem skatpunktiem traktē cilvēka un varas attiecības pagātnē, kuras joprojām iespaido mūsu šodienas apziņu. Stūra mājas ekspozīcija tapusi nodibinājumam Rīga 2014 sadarbībā ar Latvijas Okupācijas muzeju, biedrību „Mākslas telpa”, Latvijas Trimdas muzeju, Latvijas Naivās mākslas muzeju, kultūras un mākslas biedrību „NOASS”, Rīgas vēstures un kuģniecības muzeju un SIA „Kinolats”.

Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu organizē nodibinājums Rīga 2014 sadarbībā ar valsts, pašvaldības un nevalstiskajām kultūras organizācijām, radošajām apvienībām. Programmu finansē Rīgas dome, Kultūras ministrija un Eiropas Komisija. Rīga 2014 programmas partneris ir Lattelecom, kas nodrošina tehnoloģisko atbalstu – Stūra mājā ierīkots optiskā interneta pieslēgums, lai nodrošinātu dažādu pasākumu tiešraides internetā, kā arī bezmaksas ekspozīcijas zonā ikvienam apmeklētājam pieejams Lattelecom bezmaksas WiFi. Iespēju bez raizēm uzņemt apmeklētājus un piedāvāt vērtīgo ekspozīciju apskatei Stūra mājā nodrošina Rīga 2014 oficiālais apdrošinātājs ERGO.

Sīkāka informācija: Rīga 2014