Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


ES RITU, CAURI RITU... Muzeju nakts Raiņa un Aspazijas vasarnīcā

Redakcija
Redakcija

20. maijā būsiet gaidīti Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Majoros, Jāņa Pliekšāna ielā 5/7, lai baudītu Muzeju nakts programmu ES RITU, CAURI RITU.

Visa vakara gaitā no plkst. 19.00 līdz 1.00 varēsiet apskatīt atjaunoto vasarnīcas ekspozīciju “Es un Tu”, kas veltīta Raiņa un Aspazijas mīlestības un daiļrades virsotnēm, kā arī memoriālās istabas.

20.00 Ingunas Smildzeres izstādes IR LAIKS… atklāšana
Izstādē apskatāmi mākslinieces Ingunas Smildzeres darbi, kas veidoti tekstilmozaīkas tehnikā.
Pēc izstādes atklāšanas – tekstilmākslas darbnīca bērniem un pieaugušajiem.

20.30 Jauno dzejnieku performance DZEJA IR TAGAD
Gints Aleksandrs Dreimanis, Ance Kristāla, Kristiāna Šuksta, Lote Lārmane, Kirils Ēcis, Andrejs Vīksna, Betija Celitāne, Vasilijs Karasevspiedāvās dzejas lasījumus muzeja vidē, akcentējot mirkļa un tagadnības nozīmi.

21.30 Ansambļa SVĪRES koncerts SAULES MEITAS ROTĀJĀS
“Svīres”, kuru sastāvā muzicē Santa Stalidzāne, Madara Behmane un Zane Jurēvica, piedāvās koncertprogrammu, kura ietver latviešu un cittautu tautasdziesmu apdares un dziesmas ar Raiņa un Aspazijas vārdiem. Koncertāskanēs flauta, mandolīna, kokle, ukulele, ģitāra, dažādas stabules un sitamie instrumenti.

Vakara gaitā būs iespēja lūkot laika ritējumam veltītu Raiņa un Aspazijas tekstu videoprojekcijas.