Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Video: Izstāžu zālē ARSENĀLS atklāta apjomīga Vācijas laikmetīgās mākslas izstāde

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē ARSENĀLS (Vecrīgā, Torņa ielā 1) atklāta līdz šim plašākā un apjomīgākā Vācijas laikmetīgās mākslas izstāde “Gara radinieki. Vācu māksla, pēdējais pusgadsimts”, kas būs skatāma no 17. jūnija līdz 21. augustam.

Izlase tika izveidota, apzinot 45 dažādas kolekcijas – Vācijas izstāžu zāļu un muzeju fondus, kā arī vairāku mākslas kolekcionāru privātos krājumus Vācijā, Šveicē, ASV un Izraēlā. Izstādē eksponēto darbu autoru vidū ir tādi ievērojami vārdi kā Jozefs Boiss (Josef Beuys), Andreass Gurskis (Andreas Gursky), Anzelms Kīfers (Anselm Kiefer), Georgs Bāzelics (Georg Baselitz), Gerhards Rihters (Gerhard Richter), Neo Rauhs (Neo Rauch), Norberts Biskijs (Norbert Bisky), Villijs Zite (Willi Sitte), Zigmārs Polke (Sigmar Polke) un daudzi citi. Projekta nozīmību un vērienīgumu raksturo ne tikai mākslas darbu apjoms un lielie formāti, bet arī to vērtība, kas kopumā pārsniedz 100 miljonu eiro.

KultūrasVēstis.lv un EpadomiTV piedāvā nelielu virtuālo tūri izstādē, kā arī fragmentus no sarunas ar projekta “Gara radinieki. Vācu māksla, pēdējais pusgadsimts” vadītāju un Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Laikmetīgās mākslas kolekcijas glabātāju Astrīdu Roguli.

Plašāk par izstādi lasāms ŠEIT.
Vērtējums: +2