Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Video: SARUNAS PAR BORISU BĒRZIŅU Rīgas mākslas telpā

Redakcija
Redakcija
Vakar Rīgas mākslas telpā notika saruna un pastaiga izstādē „Boriss Bērziņš. 1930 – 2002. LNMM kolekcija”, kurā piedalījās izstādes kuratore Gundegu Cēberi, mākslinieks Kristianu Brekti un mākslas zinātniece Laima Slava. Boriss Bērziņš uzskatīja, ka mākslā ir patiesības, kas nenoveco, un viņš nemeklēja speciālas tēmas un modeļus, bet veidoja pozitīvas ironijas piesātinātas kompozīcijas, it kā vienlaicīgi sacerot un attīstot sižetus, kas atklāj mākslinieka tēlaino domāšanu un netradicionālo pasaules redzējumu – tā ir dzīve ap mums, kuras centrā ir cilvēks kā mākslinieka nozīmīgākais intereses un izpētes avots. Viņa redzējums uz pasauli sev apkārt liek apbrīnot fantastisko zīmētāja talantu un pilnībā ierauj mākslinieka tēmu un tēlu pasaulē.

Līdz 12. jūnijam Rīgas mākslas telpā apskatāma latviešu gleznotāja – Meistara Borisa Bērziņa darbu kolekcija izstādē „Boriss Bērziņš. 1930 – 2002. LNMM kolekcija”. Tajā gandrīz 300 darbi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja Borisa Bērziņa kolekcijas, un lielākā daļa no tiem eksponēti pirmo reizi. Izstādes kuratore Gundega Cēbere. Izstādes iekārtojuma autors – Kristians Brekte.
Vērtējums: +1