Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Brīvdabas muzejs aicina uz aizgājušo senču pieminēšanu "Veļu vakarā"

Redakcija
Redakcija

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs svētdien, 18. oktobrī no 18.00 līdz 21.00 ielūdz uz veļu godināšanu un aizgājušo senču pieminēšanu “Veļu vakarā”.

Brīvdabas muzejā pie Vidzemes sētas “Veļu vakaru” pavadīs kopīga sadziedāšanās un dzīves stāstu stāstīšana kopā ar KTMC “Ritums” folkloras kopām “Grodi” un “Garataka” un Baldones novada folkloras kopu. Kad dziesmas būs izdziedātas un mīklas izminētas, Rizgu rijā visi tiks aicināti kopīgi pieminēt un pateikties saviem aizgājušajiem tuviniekiem. Par viesu sasildīšanu rūpēsies “Priedes kroga” saimnieki, kuri cienās vakara dalībniekus ar īpašo veļu vakara putru.

Latviešu tautas tradīcijās īpaši nozīmīga ir senču jeb iepriekšējo paaudžu, kuras jau mīt viņā saulē, pieminēšana un godināšana. Latviešu apziņā svarīgos dzīves brīžos kopā ir gan tie, kuri šai saulē, gan tie, kuri viņā saulē – tā paplašinot gan dzimtas robežas, gan kopīgo enerģiju. Rudens vakaros saskarsme ar viņsaules senčiem ir īpaši aktuāla, tāpēc “Veļu vakarā” aicinām pievienoties visus, kuri vēlas veltīt savu pateicību iepriekšējām paaudzēm vai zaudētajiem tuviniekiem.

Kopīgo veļu mielasta galdu bagātīgāku var darīt katrs, ņemot līdzi cienastu veļiem.

Pasākuma apmeklētājus aicina ievērot pasākuma organizatoru un valdības norādījumus par ierobežojumiem, distancēšanos un citiem drošības jautājumiem. Apmeklējot muzeja eksponātēkas vai citas iekštelpas, obligāti jāvalkā sejas maska.

Pasākums norit brīvā dabā, tāpēc apmeklētājus aicina izvēlēties laikapstākļiem atbilstošu apģērbu.

Noderīga informācija apmeklētājiem.
Pie muzeja pieejama bezmaksas autostāvvieta.
Mājdzīvniekus lūdzam šoreiz atstāt mājās.
Pasākuma laikā tiks fotografēts un filmēts.

Ģimenēm ar bērniem.
Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja muzejā ir bez maksas.
Vecākiem ar pašiem mazākajiem – pieejama pārtinamā istaba.

Ieeja, darba laiks un cenas.
Ieeja pasākumā no muzeja Galvenās ieejas – Brīvdabas ielas 21. Ieejas maksa pasākumā – 0,70€.