Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Aleksandra Čaka memoriālajā dzīvoklī būs skatāma izstāde “Čaks. Pilsēta. Tramvajs”

Redakcija
Redakcija

No 17. septembra līdz 10. novembrim Aleksandra Čaka memoriālajā dzīvoklī ˗ muzejā būs apskatāma izstāde “Čaks. Pilsēta. Tramvajs”. Tā būs simboliska izstāde, jo elektriskais tramvajs un Aleksandrs Čaks ir dzimuši vienā gadā. 1901. gada 27. oktobris ir dzejnieka dzimšanas diena, bet 11. jūlijs ˗ elektriskā tramvaja dzimšanas diena. Ar elektrību vadāmu sabiedrisko transporta līdzekļu parādīšanos galvaspilsētā var dēvēt par mūsdienu tramvaja dzimšanas brīdi. A. Čaka dzejā viena no dominantēm ir tramvajs, kurā satiekas dažādu sociālo slāņu cilvēki. Izstādē tramvajs tēlaini ved A. Čaku cauri viņa dzīves pieturām.

Izstādes atvēršanas pasākums ir 17. septembrī pulksten 17.00. Pasākumā uzstāsies mūzikas grupa “Pilsētas skaņas” ar savu koncertprogrammu, kurā skanēs dziesmas ar A. Čaka vārdiem.

Izstāde tapusi sadarbībā ar SIA “Rīgas Satiksme”.