Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Latvijas Dabas muzejs aicina izvēlēties gada dzīvnieku 2018

Redakcija
Redakcija

Gada dzīvnieks ir viena no iemīļotākajām Dabas muzeja aktivitātēm, un kopš akcijas pirmsākumiem 2000. gadā šis gods ticis virknei dzīvnieku: cūkdelfīnam, lidvāverei, brūnajam lācim, ūdram, smilšu krupim, pelēkajam vilkam, meža cūkai, āpsim, zutim un citiem. Dabas muzeja speciālisti šogad aicina ikvienu izteikt savu viedokli un kopīgi izvēlēties, kuram zvēram šis tituls tiks piešķirts 2018. gadā.

Gada dzīvnieka akcijas mērķis ir pievērst uzmanību Latvijā sastopamajiem dzīvniekiem un piedāvāt sabiedrībai iespēju uzzināt vairāk par kādu konkrētu sugu. Sākotnēji nominācijai tika izvirzītas tikai apdraudētas dzīvnieku sugas, taču pēdējos gados citu savvaļas dzīvnieku sugām aktuālu notikumu dēļ vai apmeklētāju intereses dēļ pieļauti arī izņēmumi. Akcijas organizatore Una Bērziņa stāsta: „Žurnālisti parasti prasa, kāpēc izvēlējāties konkrēto sugu, bet apmeklētāji biežāk prasa, kāpēc par gada dzīvnieku neizvēlamies arī kādu bieži sastopamu un vienkāršu radījumu?”

Lai Latvijas lielās jubilejas gadā šī titula ieguvējs būtu muzeja speciālistu un sabiedrības kopīga izvēle, pirmo reizi aicinām ikvienu piedalīties lēmuma pieņemšanā, balsojot par vienu no sešiem nominētajiem zvēriem. Nominantu vidū ir gan bieži sastopami zīdītāji, gan aizsargājamu sugu pārstāvji. Kā ierasts, gada dzīvnieks tiks atklāts janvāra vidū, bet visa gada garumā muzeja zooloģijas ekspozīcijā būs pieejama informācija par šo sugu, kā arī notiks pasākumi.

Par gada dzīvnieku līdz 28. decembrim (ieskaitot) iespējams balsot muzejā vai internetā ej.uz/gada_dzivnieks_2018.