Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Sestdien lielus un mazus Liepājas muzejs aicina uz Dūrainīša Ziemassvētkiem

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 19. decembrī, no plkst. 12 līdz plkst. 15 Liepājas muzejā notiks sarīkojums “Dūrainīša Ziemassvētki”. Pirmssvētku noskaņās gan bērni, gan pieaugušie muzeja ekspozīcijā “Dienvidkurzemes ļaudis, dzīve un darbs” varēs piedalīties dažādās aktivitātēs, kas veltītas skaistajiem Dienvidkurzemes cimdiem.

Pasākumā varēs uzzināt kā top dzija, ar kādiem rakstiem izadīti cimdi, kādas ir skaistākās cimdu krāsas, kā veidot pašam savu rakstu. Mazajiem muzeja apmeklētājiem būs iespēja visiem kopā izveidot izstādi “Krāšņākais dūrainītis”.

Ekspozīcijas daļā “No aitas līdz audumam” apmeklētāji varēs apgūt vilnas kāršanu. Ikviens, kas ir vērpis dziju vai tinis spolītes ar vērpjamo ratiņu, zina, ka tam darbiņam nepieciešamas īpašas prasmes. Arī to varēs iemācīties. Vēl muzeja mazie apmeklētājiem būs iespēja piedalīties kamolā tīšanas sacensībās.

Gada tumšākajā laikā gaismu telpās ieguva, dedzinot sveces. Mūsu senči vaska sveces gatavoja īpašiem gadījumiem – kāzām, kristībām, ziemas Saulgriežiem. Ikdienā lietoja aitu tauku sveces, bet tās kūpēja un ne pārāk labi smaržoja. Saimes istabā varēs izgatavot īstu vaska sveci, ko iedegt gada tumšākajās dienās.

Būs arī viktorīnas, kas saistītas ar Dienvidkurzemes ļaužu dzīvi, kur noteikti noderēs arī vecāku atbalsts.

Ziemas saulgriežos cilvēki centās noskaidrot nākotni. Ir dažādi ticējumi, paražas un vērojumi, kas ļauj uzzināt kāds būs laiks, kas sagaida jaunajā gadā. Arī muzejā varēs izliet savu laimi un izpētīt, ko tā sola jaunajā gadā.

Pēc pasākums pl.15.00 ikvienam ir iespēja apskatīt ekspozīciju gida pavadībā bez maksas.

Ieejas maksa sarīkojumā ir 1 eiro no dalībnieka.