Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Nacionālajā bibliotēkā noslēgsies I Latvijas Starptautiskā keramikas biennāle

Redakcija
Redakcija

Nacionālajā bibliotēkā noslēgsies I Latvijas Starptautiskā keramikas biennāle
Foto: Jevgenijs Sisojevs

Ceturtdien, 21. jūlijā, plkst. 16.00, noslēdzot I Latvijas Starptautisko keramikas biennāli, Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) 4. stāva ātrija galerijā tiks atklāta izstāde „Pēteris Martinsons. Keramika un zīmējumi”. Savukārt plkst. 17.00 korē (11. stāvā) izstādes atklāšanai sekos “Martinsona balvas” pasniegšana Latvijas un ārvalstu keramikas māksliniekiem. Uz izstādes atklāšanu laipni aicināti visi interesenti.

Latvijas Starptautiskās keramikas biennāles pasākumu programma, kas 20. un 21. jūlijā notiks Rīgā, ir jauna Daugavpils Marka Rotko mākslas centra iedibināta mākslas komunikācijas forma, kas runā par keramikas mākslas nozīmi Latvijā un pasaulē.

Rotko centrs turpina keramiķa Pētera Martinsona (1931–2013) 85. dzimšanas dienas atceres pasākumus ar mākslas notikumu virkni mākslinieka dzimtajā pilsētā Daugavpilī, kā arī citviet Latvijā.

Izstādē aplūkojami P. Martinsona zīmējumi uz papīra, kuri bieži vien no neskaitāmām skicēm noslāņojas uz keramikas formām, un lieliski raksturo izcilo mākslinieku. Viņa skicēs ir lasāmi sirsnīgi un lakoniski stāsti. Izstādē aplūkojamie tušas zīmējumi tapuši laika posmā no 1983. līdz 1995. gadam. Zīmēšana bija keramiķa ikdiena – domājot, runājot pa telefonu... zīmējumi ir bijuši vairāku keramikas izstāžu neatņemama sastāvdaļa.

Eksponētie keramikas darbi iezīmē mākslinieka rokrakstu atšķirīgos eksperimentos ar dažādiem keramikas materiāliem. Plastiskās porcelāna kompozīcijas papildina smagnējais šamots, kas ne mazāk plastiski atspoguļo autora domas vijību. Graciozi izstādē visus sagaida mākslinieka izcilās lauvas, priecē tējas un kafijas servīzes un mazais velns.

Izstāde izmantoti materiāli no Daugavpils Marka Rotko mākslas centra un LNB krājuma kolekcijām.

Plašāka informācija un biennāles programma: www.rothkocenter.com.