Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Muzeju nakts Latvijas Mākslinieku savienības muzejā

Redakcija
Redakcija

20.maijā Latvijas Mākslinieku savienības muzejs aicina uz Muzeju nakti 11.novembra krastmalā 35, Rīgā un Zvārtavas pilī Gaujienas pagastā, Apes novadā.

Laika rats nerimstoši griežas – kas šodien jauns, rītu vecs un atkal jauns, un atkal vecs. Ar šādu moto šogad norisinās Muzeju nakts, tostarp arī Latvijas Mākslinieku savienības muzejā (LMS muzejs) gan 11.novembra krastmalā 35, Rīgā, gan LMS muzeja radošajā filiālē – Zvārtavas pilī, Gaujienas pagastā, Apes novadā.
Muzeju naktī – 2017.gada 20.maijā no plkst.19.00 līdz 23.00 LMS muzejs aicina iesaistītes radošās aktivitātēs, vērot mūsdienu mākslu izstādēs un 20.gs.2.puses mākslas darbus LMS muzeja ekspozīcijās:
LMS muzejā 11.novembra krastmalā 35, Rīgā

Vizuālās mākslas izstāde „MĀKSLAS DIENAS. 100 GADI PĒC REVOLŪCIJAS” , kas aktualizē 1917.gada revolūciju Krievijā kā svarīgu notikumu ne tikai vēsturē, bet kā simbolu paradigmu maiņai mūsdienu mākslā;
LMS muzeja 20.gs.2.puses glezniecības, tēlniecības, grafikas, keramikas kolekcijas ekspozīcijas;
Oforta un litogrāfijas radošās darbnīcas;

Jauniešu organizācijas „Young Folks LV” darbnīcā „Yumta” būs apskatāmas video projekcijas, jauno mākslinieku izstāde un “ilūzijas stūris”.

LMS muzeja radošajā filiālē Zvārtavas pilī

Zvārtavas pils vēsturiskajā interjerā apmeklētāji varēs iesaistītes radošās aktivitātēs un vērot jaunu LMS muzeja glezniecības, tēlniecības, tekstila mākslas ekspozīciju, kurā 20.gs. 50.-80.gadu dažādā mākslas valodas stilistika un tematika vērojama D.Lielās, R.Muža, P.Postaža, E.Rozenberga, A.Muzes, A.Baumanes, V.Zeiles, L.Dzeguzes, I.Vasiļjeva un citu izcilu autoru darbos.

Muzeju nakts iesāksies līdz ar stikla mākslinieces Lienes Knētas personālizstādes atklāšanu Zvārtavas pils bēniņos. Mākslas darbi atspoguļo mākslinieces pasaules mirkli, tās trauslo dvēseli un mirdzumu, kas sastapšanos ar stiklu rosina citādākā veidolā. Jaunieši un bērni tiks iesaistīti radošajās darbnīcās, kur būs iespēja uzzināt kas ir žvanga, kā tā skan, top un izskatās, un uztaisīt sev kartiņas, kuras atgādinās par to cik dzīve var būt krāsaina. Vakara norisēs gaidāms arī uguns šova mākslinieciskais priekšnesums, saliedēšanās spēle, pils pavardā tapušās zupas baudīšana pie ugunskura, bet Muzeju nakts noslēgumā zem gleznainā pils vitrāžas kupola izskanēs Koklētāju ansambļa koncerts.

Visi laipni aicināti!