Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Muzeju naktī Latgales vēstniecībā GORS būs skatāma Voldemāra Johansona izstāde

Redakcija
Redakcija

Pirmo reizi iekļaujoties Starptautiskās Muzeju nakts aktivitātēs, 20. maijā Latgales vēstniecība GORS aicina uz viena vakara izstādi – mākslinieka un komponista, Purvīša balvas kandidāta Voldemāra Johansona multimediālu projektu „Svārstību atspulgi” (OMNIFLUIDITY), kurā koncertzāles Mazā zāle pirmo reizi kļūs par savdabīgu mākslas telpu.

Voldemārs Johansons savā radošajā darbībā apvieno attēlu, skaņu un zinātni, pēta uztveri un mūsu pieredzi par to, ko redzam un dzirdam. Lai arī dēvēts par jauno mediju mākslinieku, Johasons uzsver, ka ir mākslinieks un komponists. Viens no Latvijas laikmetīgās mākslas pārstāvjiem, kurš guvis ievērību starptautiskā mērogā. Mākslinieks ir absolvējis Hāgas Karaliskās konservatorijas sonoloģijas institūtu un kompozīciju Latvijas Mūzikas akadēmijā. Viss ko dara ir mūzikas vai kompozīcijas skatu punkts, tā māksliniekam pašam šķiet un uzsver, ka skaņa ir centrālā ass viņa darbos. Veidojis arī skaņas skulptūras. Voldemārs arī turpina darbu ar studentiem un ir jauno mediju pasniedzējs Liepājas Universitātē.

Izstāde „Svārstību atspulgi” ir Voldemāra Johansona viena autora izstādes ideja. Tās pamatojums meklējams vēlmē veidot galerijas formāta izstādi – pēdējos gados mākslinieks ir fokusējies uz lielformāta darbiem, piedalījies dažādās vairāku mākslinieku izstādēs un veidojis mēroga ziņā apjomīgas instalācijas. Nozīmīgākie Voldemāra Johansona darbi, kas guvuši atzinību ir: op. 34 (skaņas skulptūra, izstādīta Latvjas Nacionālās bibliotēkas ātrijā un mākslas centrā BOZAR Briselē, Beļģijā), op. 39 (liela mēroga skaņas skulptūra, izstādīta Doma dārzā) un „Slāpes” (attēla un skaņas instalācija, izstādīta Starptautiskā Jaunā teātra festivāla ietvaros).

Izstāde Latgales vēstniecības GORS Mazajā zālē būs skatāma tikai 20. maijā no 17.00 līdz 23.00, ieeja bez maksas. Izstādes norisi atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.