Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzejs skolēniem piedāvā nodarbību par koku daudzveidību un pielietojumu

Redakcija
Redakcija

Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina skolēnus uz jaunu muzejpedagoģijas nodarbību “Es tik bij’ viens bagāts koks”, kas iepazīstina ar koku daudzveidību un to pielietojumu.

Liepājas muzeja jaunā muzejpedagoģijas nodarbība “Es tik bij’ viens bagāts koks” izveidota ar mērķi pilnveidot skolēnu izpratni par koku daudzveidību, kokmateriālu izmantošanu dažādu mērķu sasniegšanai – no koka līdz mājas interjeram.

Priekšstatu par koku daudzveidību un to pielietojumu sniedz muzeja interjers un ekspozīcijās apskatāmie muzeja priekšmeti. Muzejpedagogs skolēnus iepazīstinās ar Liepājas muzejā redzamajiem priekšmetiem, interjera detaļām un mākslas darbiem, kas izgatavoti no koka, pievēršot uzmanību vestibila interjeram, Miķeļa Pankoka daiļradei un ekspozīcijā “Dienvidkurzemes ļaudis, dzīve un darbs” redzamajiem koka priekšmetiem.

Liepājas muzeja interjerā skolēni varēs iepazīt kokmateriālu izmantošanu gan grezni rotātajās vestibila kāpnēs, gan uzzināt, kas ir parkets, dēļu grīda. Ekspozīcijā “Dienvidkurzemes ļaudis, dzīve un darbs” var apgūt savdabīgos latviešu lauku sētā sastopamo priekšmetu nosaukumus, kā tie darināti un kādam nolūkam izmantoti.
Arī mākslinieki dabā vērojuši kokus, un no tiem gūto iedvesmu pārnesuši savos mākslas darbos. To, cik atšķirīgi mākslinieki ataino kokus, nodarbības laikā varēs izsekot Latvijas simtgadei veltītajā Liepājas muzeja izstādē “Liepājas māksla. 100 gadi”.

Nodarbība sniegs priekšstatu par koku daudzveidību dabā, kā kokus attēlo savos darbos mākslinieki un kam jāpievērš uzmanība, pašiem zīmējot kokus. Noslēgumā skolēni paši tiek aicināti izmēģināt roku koku skicēšanā un sajust kokmateriālu atšķirības dažādu koku klucīšos.

Cena muzejpedagoģijas nodarbībai „Es tik bij’ viens bagāts koks” vienai grupai 8.82 eiro (līdz 25 cilvēkiem). Ekskursija izstādē (gida pakalpojumi) grupām latviešu valodā 7,11 eiro (līdz 10 cilvēkiem), 14,23 eiro (11-35 cilvēkiem).

Nodarbībām un grupu ekskursijām lūdzam pieteikties, zvanot pa tālruni +371 29605223, +371 63422604 vai rakstot elektroniski: maruta.eistere@liepaja.lv; liepajas.muzejs@liepaja.lv.