Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Kino operators Ivars Seleckis un zvejnieki par zvejniecību kā dzīves aicinājumu

Redakcija
Redakcija

Kino operators Ivars Seleckis un zvejnieki par zvejniecību kā dzīves aicinājumu
Foto: R. Karlsons

Ceturtdien, 22. februārī, plkst. 18 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 ikviens interesents ir aicināts uz pasākumu un dokumentālo filmu vakaru “Profesija: zvejnieks”, kas notiks izstādes “Liepājas ostai 320, Liepājas SEZ 20” ietvaros.

Pasākumā profesionāli zvejnieki un Liepājas SEZ Ostas kapteiņa dienesta loču kuteru kapteinis Oskars Kadeģis atklās interesantus faktus par mūsdienās izmirstošo zvejnieka profesiju – zvejnieka ikdienas darbu, pārmaiņām, izaicinājumiem un zvejniecību kā dzīves aicinājumu. Kā atzīst vairāku zvejniecības uzņēmumu vadītāji, darbs jūrā ir interesants, bet prasa izturību, fizisku spēku un jābūt gatavam izaicinājumiem. Diemžēl mūsdienās arvien mazāk jauniešu izvēlas zvejnieka profesiju. Diskusijas laikā pieredzējuši zvejnieki dalīsies savā pieredzē par ikdienas darbu jūrā, par zvejniecību kā dzīves aicinājumu.

Pasākuma ietvaros tiks demonstrētas arī divas dokumentālās filmas par zvejniecību, zvejnieku ikdienu, lomiem un vētrām – “Krasts” un “Sāļā dzīve”. Pirms filmu demonstrēšanas savā pieredzē un atmiņās par filmas “Sāļā dzīve” uzņemšanu dalīsies kino operators Ivars Seleckis un viens no dokumentālās filmas “Sāļā dzīve” varoņiem Oskars Kadeģis.

Filma “Krasts” (1963) stāsta par ikdienas dzīvi vairākos zvejnieku ciemos Baltijas jūras piekrastē, savukārt filmā “Sāļā dzīve” (1996) atainota Papes, Jūrmalciema un Bernātu zvejnieku dzīve un ikdiena.

Pasākums tiek organizēts izstādes “Liepājas ostai 320, Liepājas SEZ 20” pasākumu cikla ietvaros. Pasākumu ciklā interesentiem ir iespēja iepazīt Liepājas ostas vēsturi, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas vēsturi un darbību, kā arī uzzināt interesantus faktus par Baltijas jūras piekrasti, tās procesiem un klimata pārmaiņu ietekmi uz jūras krastiem.

Izstāde “Liepājas ostai 320, Liepājas SEZ 20” veltīta Liepājas ostas vēsturei un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas 20 gadu jubilejai. Izstādē var iepazīties ar būtiskākajām ostas vēstures norisēm no 17. gadsimta beigām līdz mūsdienām, kā arī ar izstādes materiāliem, kas veltīti Liepājas SEZ vēsturei, būtībai un darbības pamatprincipiem.

Izstāde “Liepājas ostai 320, Liepājas SEZ 20” Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18, skatāma līdz 22. jūnijam.

Ieeja uz pasākumu – bez maksas.