Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Rotko centrs kļūst vērtīgāks

Redakcija
Redakcija

Rotko centrs kļūst vērtīgāks
Mākslas darba autors Juris Gagainis.
Fotogrāfijas autors Vladimirs Vatmahters

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, visa gada garumā, pateicoties māksliniekiem un citiem atbalstītājiem, papildināja krājumu ar jauniem, vērtīgiem dāvinājumiem dažādos mākslas medijos.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs, kopš tā dibināšanas brīža 2013. gadā, katru gadu papildina krājumu ar vērtīgiem dāvinājumiem: mākslas darbiem, katalogiem, publikācijām, video materiāliem un grāmatām. Šos vērtīgos dāvinājumus Rotko centrs no māksliniekiem un citiem sadarbības partneriem pārsvarā saņem kā uzticēšanās apliecinājumu veiksmīgas sadarbības rezultātā.

Tā 2016. gadā dāvanās tika saņemti 19 mākslas darbi glezniecības, grafikas, keramikas un metālmākslas medijos un tos dāvināja šādi mākslinieki: Irīna Ošleja, Silva Veronika Linarte, Jānis Murovskis, Juris Gagainis, Sigita Daugule, Nele Zirnīte, Viktorija Valujeva, Barbara Gaile, Baņuta Ancāne, Izabella Krolle un Marka Rotko laikabiedrs Pols Hakslijs (Paul Huxley) no Lielbritānijas.

Tāpat pavisam negaidīti, ir saņemt dāvinājumus no cilvēkiem, kuri par Daugavpils Marka Rotko mākslas centru uzzinājuši tikai no aktivitātēm internetā. Tā, šogad rudenī Anglijā dzīvojošs mākslinieks Basil Alkazzi Rotko centra bibliotēkai uzdāvināja 14 vērtīgas mākslas grāmatas un savā pavadošajā vēstulē solījās atsūtīt vēl arī citas grāmatas, pamatojoties uz izpratni par mākslas literatūras nozīmi mākslas interesentu vidē.

Kopumā šobrīd, Daugavpils Marka Rotko mākslas centra krājumā ir 1533 mākslas darbi, savukārt bibliotēkas krājumā ir 1500 vienības, kas ir publiski pieejamas ikvienam interesentam un Rotko centra bibliotēkas apmeklētājam. Savukārt krājumā esošie mākslas darbi, kā iepriekš tā arī turpmāk tiks izstādīti dažādās mākslas telpās Daugavpilī, citās Latvijas pilsētās un arī ārvalstīs.