Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Īstenots projekts “Ceļojoša muzejpedagoģiskā programma “Žaniņš un Krišiņš””

Redakcija
Redakcija

2017. gadā Raiņa muzejs “Jasmuiža” un Krišjāņa Barona muzejs ar Kultūras ministrijas finansiālu atbalstu ir īstenojuši projektu “Ceļojoša muzejpedagoģiskā programma “Žaniņš un Krišiņš””, kura iepazīstina ar Raini un Krišjāni Baronu. Programmas dalībniekiem tiek piedāvāta jauna, aizraujoša, sacensību gara rosinoša līdzdarbošanās, kā arī iespēja iepazīt tautasdziesmas, Raiņa un Krišjāņa Barona biogrāfiju, dzīvesvietas, rokrakstus, piemiņas lietas un dzeju.

Muzejpedagoģiskās programmas mērķis – piedāvāt sākumskolas un pamatskolas skolēniem saistošu informāciju par Raiņa un Krišjāņa Barona personību un devumu latviešu literatūrai un kultūrvēsturei. Muzeju speciālistu krājuma izpētes darba rezultāti tiek piedāvāti atraktīvā formā; skolēni un pedagogi rosināti izmantot muzeju piedāvājumu mācību vielas padziļinātai apguvei.

Programma “Žaniņš un Krišiņš” īstenota Raiņa muzejā “Jasmuiža” (no 2. maija) un Krišjāņa Barona muzejā. Ir iespējams arī izbraukt uz skolām un novadīt programmu klasēs sākumskolas un pamatskolas audzēkņiem, pielāgojot to attiecīgā vecuma bērniem. Maksa – 1.00 € no skolēna un ceļa izdevumi. Pirmie, kuri pieteiksies, tiks pacienāti ar konfektēm “Gotiņa”, kuras izgatavotas speciāli šai programmai ar īpašā dizaina ietinamiem papīrīšiem, uz kuriem uzdrukāts Raiņa dzejolītis un Krišjāņa Barona pierakstīta tautasdziesma.

Pieteikties var, zvanot uz telefona numuru 29487589 (Solvita) vai 26552627 (Dita), kā arī rakstot uz e-pastu jasmuiza@memorialiemuzeji.lv vai dita.barona@memorialiemuzeji.lv.

Vairāk informācijas – 29487589 vai 26552627, kā arī mājaslapā Memoriālo Muzeju Apvienība -