Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Atklāta tautas lietišķās mākslas studiju “Vasa” un “Cēre” jubilejas izstāde “Laimes aka”

Redakcija
Redakcija

No 9. jūnija Kultūras un tautas mākslas centra “Ritums” izstāžu zālē Jaunielā 29A, ir apskatāma tautas lietišķās mākslas studiju “Vasa” un “Cēre” 45 darba gadu jubilejas izstāde “Laimes aka”.

Izstāde katram apmeklētājam dos iespēju apbrīnot radošos procesus un īpašās prasmes, kuru rezultātā, izmantojot dažādas tehnikas un materiālus, veidoti gaumīgi tautas mākslas priekšmeti. Lietišķās mākslas priekšmetu vērtība atklājas to ornamentos, krāsās, formās un struktūrā, kas ir kā atslēga latviskajai mākslai, kuras pirmsākums un iedvesmas avots meklējams tautas vēsturē, etnogrāfijā, tradicionālajā tautas kultūrā un mākslā.

Jau 45 darba gadus tautas lietišķās mākslas studiju „Vasa” un „Cēre” misija ir izzināt tradicionālo tautas mākslu, veicināt jaunradi, dot iespēju dažādu sociālo un vecuma grupu cilvēkiem apgūt latviešu tautas lietišķās mākslas priekšmetu darināšanas prasmi pinumos un rokdarbos. Studiju ikdienas darbs ir iepazīt un pilnveidot lietišķās mākslas estētiskās pamatvērtības, lai Latvija pastāvētu kā unikālas kultūras tauta.

Izstādes pamatkoncepcija saistīta ar to, ka katrs izstādes dalībnieks savu laimi ir atradis darbojoties lietišķās mākslas studijā. Vienam tā ir pinumu veidošana no klūgām, citam krāšņu adījumu radīšana no dzīpariem. Studiju popularizēšanas nolūkos, tika izveidoti informatīvi bukleti ar vizuāliem attēliem, kuri arī būs pieejami jubilejas izstādē.

Ieeja izstādē pieaugušiem 1.00 EUR
Pensionāriem un bērniem no 7 gadu vecuma 0.70 EUR

Projektu atbalsta RD Izglītības, kultūras un sporta departaments.