Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzejā skatāma izstāde par Liepāju kā mākslinieku iedvesmas avotu

Redakcija
Redakcija

Liepājas muzejā skatāma izstāde par Liepāju kā mākslinieku iedvesmas avotu
T. Uldriķis Liepājas osta (1960. gads) Kartons, eļļa 61x102 cm

No 10. maija līdz 4. jūnijam Liepājas muzejā Kūrmājas pr. 16/18 skatāma izstāde “Liepāja – mākslinieku iedvesmas avots” , kuru veido dažādas mākslinieku gleznas no Liepājas muzeja mākslas priekšmetu kolekcijas.

Izstādes centrālā vieta ierādīta Liepājai. Šoreiz tas ir stāsts par to, kā pilsētu dažādos laikos redz un sajūt mākslinieki, atainojot to savās gleznās.Atlasītos darbus vieno Liepāja - tās ielas, pagalmi, osta un tirgus laukumi.

Izstādē pārstāvēti tādi izcili mākslinieki un vecmeistari kā Jānis Sudmalis, Teodors Uldriķis, Valters Uzticis, Zigurds Filics, Nora Drapče, Matīss Zavickis, Kārlis Sauka, Staņislavs Dinģelis, Ēriks Caune, Skaidrīte Elksnīte un citi.
Darbi ar nodomu izraudzīti izstādei dažādās tehnikās, tie tapuši dažādos periodos, lai spētu atspoguļot pilsētas burvību un autoru personisko skatījumu uz pilsētu.

Liepājas muzejs šajā izstādē piedāvā apskatīt arī vairākus jaunieguvumus, kas vēl līdz šim nav bijuši eksponēti plašākai sabiedrībai - Otto Tiliņa gleznu “Liepājas ainava” (1979.), 1970-to gados Liepājā rīkotajos plenēros tapušus darbus – Valdas Mežbārdes “Liepāja II” (1977.) un Vitas Mercas “Iela” (1978.).

Izstāde Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 apmeklētājiem pieejama no 10. maija līdz 4. jūnijam.
Ieeja izstādē bez maksas.