Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Mariannas dzīves mirkļi Irina Tīres fotogrāfijās

Redakcija
Redakcija

20. aprīlī plkst. 17 Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 atklās Irinas Tīres fotogrāfiju personālizstādi “Marianna”, kuras galvenais tēls ir sieviete vārdā Marianna.

Fotogrāfijās Irina Tīre atspoguļojusi Mariannu dažādās dzīves situācijās - sadzīvē, mūzikā un darbā ar neredzīgiem cilvēkiem. Izstāde ir Irinas Tīres foto projekta rezultāts, kura ideja dzima aptuveni pirms gada, ar mērķi atklāt trauslas, skaistas, talantīgas un pašaizliedzīgas sievietes dažādās izpausmes.

Marianna Liepājas Neredzīgo biedrībā palīdz neredzīgiem un vājredzīgiem cilvēkiem apgūt pīšanas prasmi. Viņa dzied džeza ansamblī ,,Džess pieciem’’ un ,,Gulbju dīķa bigbends’’, kā arī piedalās bardu un dzejnieku saietos un ansambļa ,,Demaj’’ koncertos. Ir mamma trim bērniem.

Fotomāksliniece uzsver, ka šīs izstādes ideja radās negaidot. Džeza mūzikas koncertā, kur uzstājās ansamblis ,,Džezs pieciem”, ievērojusi Mariannu, viņas tērpu, roku kustības. Pēc koncerta Marianna piekrita piedalīties Irinas Tīresfotoprojektā kā galvenā varone.

Veltīto fotostāstu Irina Tīre ir veidojusi kā veltījumu savai mammai - Liepājas mākslas vidusskolas Apģērbu modelēšanas un šūšanas nodaļas dibinātājai 1941.gadā, vadītājai 30 gadus - Elizabetei Tīrei.
Šogad Irina Tīre atzīmē 80 gadu jubileju. Šim lielajam notikumam māksliniece iecerējusi veidot izstāžu ciklu. Izstāde "Marianna" Liepājas muzejā ir viena no šī izstāžu cikla daļām.

Irina Tīre - foto māksliniece, grafiķe, dejotāja - dzimusi 1937.gada 29. oktobrī Liepājā. Kopš 1978.gada Liepājas Tautas fotostudijas dalībniece. Piešķirts Starptautiskās fotomākslas federācijas (FIAP) goda nosaukums AFIAP (foto māksliniece). 2007.gadā saņēmusi titulu "Gada liepājniece".

Izstāde Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 būs atvērta no 20. aprīļa līdz 28. maijam
Ieeja bez maksas.