Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Latvijas Mākslinieku savienības izstāde „MĀKSLAS DIENAS. 100 GADI PĒC REVOLŪCIJAS”

Redakcija
Redakcija

Latvijas Mākslinieku savienības izstāde „MĀKSLAS DIENAS. 100 GADI PĒC REVOLŪCIJAS”
Jānis Purcens

Latvijas Mākslinieku savienības galerijā 11.novembra krastmalā 35, Rīgā, apskatāma LMS ikgadējā vizuālās mākslas izstāde „Mākslas dienas. 100 gadi pēc revolūcijas”.

Izstādē „Mākslas dienas. 100 gadi pēc revolūcijas” tika aicināti piedalīties profesionāli mākslinieki, vizuālās mākslas nozares studenti un mākslas studiju dalībnieki. Nozīmīgi ir akcentēt, ka šī ir Latvijas Mākslinieku savienības ikgadējā izstāde, kurā profesionālu meistaru darbiem līdzās redzams arī viņu mācekļu sniegums. Ekspozīciju veido glezniecības, tēlniecības, foto mākslas, instalācijas darbi, kurus piedāvā vairāk kā 50 autori.

Mākslas dienu izstāde joprojām saglabā ikgadēja mākslas dzīves notikuma un aktuālo norišu atspoguļotājas lomu.Par tradīciju izveidojusies arī izstādes laureāta izvirzīšana, sniedzot iespēju vienam no izstādes dalībniekiem nākošajā gadā rīkot personālizstādi Latvijas Mākslinieku savienības galerijā. Izvērtējot izstādes „Mākslas dienas. 100 gadi pēc revolūcijas” darbu klāstu, par laureātutika izvirzīts gleznotājs Jānis Purcens.

“Jānis Purcens saglabā vienotu darbu tematiku, bet ir savā attīstībā dinamisks un stilistiskajā mainībā niansēts. 2018.gadā LMS galerijā tiks piedāvāta gleznotāja Jāņa Purcena daiļrades pārskata izstāde - saistošs un samērā izvērsts ieskats Jāņa Purcena garīgajā, asociatīvi tēlotajā pasaules redzējumā, vienlaikus ļaujot vērtēt gleznotāja personisko izaugsmi – ilgstošākā laika posmā saglabājušās rokraksta līdzības un novatorisko pienesumu.” Mag. art. Diāna Laguna

Izstāde “Mākslas dienas. 100 gadi pēc revolūcijas” apskatāma LMS galerijā līdz 21.maijam.