Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Kultūras un izklaides programma ARS REZUMĒ: Ekskursijas izstādē “Hiperreālisms. Virziena variācijas Latvijā” un Agneses Rakovskas akustiskais koncerts

Redakcija
Redakcija

Kultūras un izklaides programma ARS REZUMĒ: Ekskursijas izstādē “Hiperreālisms. Virziena variācijas Latvijā” un Agneses Rakovskas akustiskais koncerts
Izstāde “Hiperreālisms. Virziena variācijas Latvijā” LNMM izstāžu zālē ARSENĀLS. 2017.
Foto: Kristiāna Zelča

Tuvojoties Latvijas simtgadei veltītās izstādes “Hiperreālisms. Virziena variācijas Latvijā” noslēgumam, ceturtdien, 2017. gada 18. maijā, no plkst. 17.30 Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē ARSENĀLS (Vecrīgā, Torņa ielā 1) norisināsies kultūras un izklaides programmas “Ars Rezumē” pasākums, kura laikā apmeklētājiem būs iespēja doties pastaigā pa ekspozīciju gidu pavadībā un baudīt dziedātājas Agneses Rakovskas akustisko koncertu.

Turpinot tradīciju veicināt dažādu radošo jomu starpdisciplināru sadarbību, Starptautiskajā muzeju dienā, 18. maijā, ARSENĀLS piedāvā kultūras cienītājiem padziļināti iepazīt izstādi un hiperreālisma manifestācijas neierastā muzikālā atmosfērā. Vakara programma plānota divās daļās. Sākot no plkst. 17.30 muzeja speciālisti aicinās pievienoties bezmaksas ekskursijām latviešu un angļu valodā, kurās varēs ne tikai aplūkot ekspozīciju, uzzināt par minētā stila vēsturi pasaulē un Latvijā no tā pirmsākumiem 20. gadsimta 60.–70. gados līdz mūsdienām, bet arī noskaidrot, kādas īpašības raksturo tieši Latvijas hiperreālismu un kāds ir latviešu mākslinieku pienesums virziena kopējai attīstībai.

Vakara galvenajā daļā, kas sāksies plkst. 18.30, notiks grupas “Triānas parks” solistes Agneses Rakovskas koncerts, iemiesojot krāšņo, daudzveidīgo izstādes dabu dinamiskās un vienmēr mainīgās dziedātājas skanējumā. Mūziķe, kura šī gada 9. maijā pārstāvēja Latviju 62. starptautiskā dziesmu konkursa “Eirovīzija” pirmajā pusfinālā, pēc atgriešanās Latvijā sniegs intīmu koncertu, piedāvājot klausītājiem atcerēties dažādus savas daiļrades posmus – grupas “Triānas parks” albuma “EnterTainment” (2010) dziesmas, skaņdarbus no koncertprogrammas, kas 2015. gadā veidota kopā ar maestro Raimondu Paulu, kā arī jaunākā hita “Line” akustisko versiju.

Uz “Ars Rezumē” pasākumu LNMM izstāžu zālē ARSENĀLS laipni aicināts ikviens interesents!
Ieeja izstādē – 1,50 EUR (akcijas “Labā diena” ietvaros), ieeja koncertā – bezmaksas.
Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama. Vietu skaits ir ierobežots.
Uzziņas pie Elīnas Bērziņas, zvanot pa tālruni (+371) 67 716108 vai rakstot uz e-pastu Elina.Berzina@lnmm.lv.

PAR MĀKSLINIECI
Agnese Rakovska ir mūziķe, grupas “Triānas parks” soliste. Piedalījusies TV šovā “Zvaigžņu lietus 1” (kopā ar multimākslinieku Arti Dzērvi) un “Izklausies redzēts”. Tāpat piedalījusies komponista Raimonda Paula TV raidījumu cikla projektā “Krodziņā pie Paula”. 2010. gadā ar grupu “Triānas parks” izdevusi debija albumu “EnterTainment”. 2015. gadā sadarbībā ar Raimondu Paulu klajā laists albums “Vienaldzības”, kas bāzēts uz maestro dažādu laiku kompozīcijām Arņa Račinska un Reiņa Klatenberga aranžijās. 2017. gadā pārstāvējusi Latviju 62. starptautiskā dziesmu konkursā “Eirovīzija”.

ARS REZUMĒ
Kopš 2008. gada Latvijas Nacionālais mākslas muzejs piedāvā saviem apmeklētājiem kultūras un izklaides programmu “Ars Rezumē”. Tuvojoties lielās izstādes noslēgumam, LNMM izstāžu zālē ARSENĀLS iepriekš izziņotā ceturtdienas (vai citas dienas) vakarā tiek rīkots īpašs pasākums ar aicināto viesu uzstāšanos: dzejniekiem, mūziķiem, teātra dalībniekiem, dejas māksliniekiem un citām radošām personībām.

“Ars Rezumē” mērķis ir atbalstīt dažādu radošo aktivitāšu norisi un paplašināt ARSENĀLA piedāvāto kultūras pasākumu klāstu, radīt draudzīgāku, sabiedrībai atvērtāku publisko telpu, kurā pulcēties ne tikai uz izstādes apskati.

Aicinām izbaudīt radošo muzeja vakaru gaisotni, klausoties un skatoties Jums gatavotos priekšnesumus!

Izstāde “Hiperreālisms. Virziena variācijas Latvijā” Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē ARSENĀLS skatāma vēl tikai līdz 21. maijam.