Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Jūnijā Rīgā norisināsies starptautiska konference “We Are Museums 2017”

Redakcija
Redakcija

No 2017. gada 12. līdz 14. jūnijam Rīga kļūs par norises vietu starptautiskai muzeju nozares konferencei “We Are Museums 2017”. Forums pulcēs pasaules arēnas muzeju speciālistus, lai trīs dienas diskutētu par kultūras un inovāciju krustpunktiem un apmainītos pieredzē.

Konference ir unikāla, jo tās tēmu loks orientējas uz jaunām muzeju darbības formām, pārmaiņām un izaicinājumiem muzejos. Līdz ar tehnoloģiju un digitālās vides attīstību, izmaiņām sabiedrībā un cilvēku dzīves stilā mainās arī muzeji, kas izstrādā oriģinālas stratēģijas, lai uzrunātu un iesaistītu savu auditoriju, kā arī nodrošinātu to ilgtspējīgu pastāvēšanu. Ik gadu konferences ietvaros vairāk nekā 30 muzeju un kultūras vides līderi, jomas profesionāļi dalās pieredzē, māca un iedvesmo pasākuma dalībniekus – ap 300 speciālistus no visas pasaules – par aktuālākajām tendencēm muzeju sfērā.

Šogad konference norisināsies Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (galvenajā ēkā, Jaņa Rozentāla laukumā 1) un Latvijas Mākslas akadēmijā (O. Kalpaka bulvārī 13), kā arī vairākās nozīmīgās vietās Rīgā. Notikums ir sadalīts divos atšķirīgos formātos. Pirmajās divās dienās plānota konference ar prezentācijām un radošajām darbnīcām, savukārt trešajā dienā paredzēts īpašais atvērta tipa pasākums “Tech Loves Culture”, veltīts sadarbībai starp muzejiem un jaunajām biznesa iniciatīvām.

Konferences laikā diskusiju un debašu fokusā būs muzeji, pievēršot uzmanību iekļaušanai, empātijai un muzeju sociālajai lomai. Dalībnieki padziļināti apskatīs muzeju profesionāļu aktuālos izaicinājumus – sākot no tehnoloģijām un beidzot ar jaunu auditoriju piesaistīšanu, muzejiem attīstot sadarbību un kļūstot par visai pasaulei pieejamiem resursiem.

2017. gada programmā kopumā piedalās 40 runātāji un darbnīcu vadītāji no ievērojamiem muzejiem un kultūras centriem: Luvras muzeja (Francija), Austrālijas Kustīgā attēla centra (Austrālija), Teita un Velkama kolekcijas (Lielbritānija), Frankfurtes Ebreju muzeja (Vācija), Endija Vorhola muzeja (ASV), Varšavas Nacionālā muzeja un Aušvicas-Birkenavas Valsts muzeja (Polija), Igaunijas Nacionālā muzeja (Igaunija), Latvijas Nacionālā mākslas muzeja (Latvija), Helsinku pilsētas muzeja (Somija), Dānijas Nacionālās galerijas un Sieviešu muzeja Orhūsā (Dānija), kā arī no Ziemeļvalstu kultūras vēstures muzeja (Zviedrija).

“We Are Museums 2017” trešās dienas pasākums “Tech Loves Culture” notiks Kaņepes kultūras centrā un būs atvērts ikvienam interesentam. Ideju apmaiņā piedalīsies 25 kultūras jaunuzņēmumi no Eiropas, kas piedāvā līdz šim nebijušas iespējas muzejiem uzlabot savu servisu, apgūt jaunas komunikācijas un satura interpretācijas formas. Īpašā diskusijā par mākslas un tehnoloģiju mijiedarbi tiks apzināts un izcelts sadarbības potenciāls starp inovatīviem uzņēmējiem un kultūras nozari.

Konferences organizators Rīgā ir Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, partneris – Latvijas Republikas Kultūras ministrija. Rīgas konferenci atbalsta Latvijas Muzeju biedrība, Valsts kultūrkapitāla fonds, Rīgas dome, Latvijas Mākslas akadēmija, kim? Laikmetīgās mākslas centrs, ABLV Charitable Foundation, Gētes institūts Rīgā, Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā, Polijas Republikas vēstniecība Latvijā, Francijas institūts Latvijā, Eiropas Muzeju organizāciju tīkls NEMO, “LG Electronics Latvia”, “Coffee Inn Latvia”, “Valmiermuižas alus”, “Laima”, “Taxify” un “Lux Express Latvia”. Pasākuma “Tech Loves Culture” galvenais atbalstītājs ir ABLV Charitable Foundation, un tas tiek veidots sadarbībā ar “TechHub Riga” un “LG Electronics Latvia”.

Forums “We Are Museums” norisinās kopš 2013. gada un šogad svinēs savu piekto jubileju. Līdz šim konference notikusi Viļņā 2013. gadā, Berlīnē 2014. gadā, Varšavā 2015. gadā un Bukarestē 2016. gadā.

Konferences programma: Schedule – We Are Museums 2017
Konferences lektori: Speakers – We Are Museums 2017