Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Svētku nedēļa muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs”

Redakcija
Redakcija

Patriotisma nedēļā muzejs “Rīgas Jūgendstila centrs” piedāvā plašu kultūras programmu klāstu ģimenēm ar bērniem – koncertus, ekskursijas un radošas pēcpusdienas.

Lāčplēša dienā, 11. novembrī plkst. 14.00, aicinām apmeklēt jūgendstila muzeju svētku gaisotnē – ekskursija gida pavadībā par īpašu svētku cenu – 2.00 EUR.

Mūzikas mīļotājiem jau par tradīciju kļuvuši svētku koncerti muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs”. Latvijas Valsts svētku dienā - 18. novembrī notiks divi koncerti - flautas pasniedzējas Vitas Zemtures audzēkņu koncerts plkst. 14.00 un Māras Lagzdiņas čella spēles koncerts plkst. 16.00. Skanēs latviešu tautas dziesmas, latviešu komponistu orģinālmūzika, kā arī latviešu autoru dzeja par Latviju, tās skaistumu, dabu, cilvēku tikumu, mīlestību.

12. un 19. novembrī plkst. 12.00 un plkst. 14.00 muzejs aicina sākumskolas vecuma bērnus piedalīties radošā pēcpusdienā “Izkrāso jūgendstilu”, kur bērniem būs iespēja pētīt muzeja priekšmetus, meklējot 20. gadsimta sākumam raksturīgos floras un faunas motīvus – kastaņu lapas, margrietiņu ziedus u.c.

Visai ģimenei līdz 19. novembrim muzejā “Rīgas Jūgendstila centrs” skatāma izstāde “Tradīcijas un pārmantojamība. Mūsdienu Slovākijas tautas māksla”, kas spilgti parāda atsevišķu slovāku ģimeņu no paaudzes paaudzē nodoto meistarību rotaļlietu, juvelierizstrādājumu un dekoratīvu priekšmetu izgatavošanā. Filigrāni kokgriezumi un izsmalcināti metālkalumi sniedz neatkārtojamu ieskatu koka un metāla izmantošanas daudzveidībā. Ekspozīciju sagatavojis Bratislavas Tautas mākslas centrs, tā tapusi sadarbībā ar Slovākijas Republikas vēstniecību Latvijā.

Uz 11. novembra ekskursiju, 12. un 19. novembra radošajām pēcpusdienām nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. +371 67181465.

Ieejas biļetes cena koncertos, radošajās pēcpusdienās un 11. novembra ekskursijā – 2.00 EUR. Līdz 19. novembrim arī slovāku tautas mākslas izstāde skatāma par īpaši izdevīgu cenu – 2.00 EUR.