Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


VIŅA MELNBALTĀ, MELNBALTĀ VIŅA. Benitas Žogotas fotoizstāde

Redakcija
Redakcija

No 12. maija Ojāra Vācieša muzejā, O. Vācieša ielā 19, būs skatāma Benitas Žogotas fotogrāfiju izstāde “viņa melnbaltā, melnbaltā viņa”.

Fotogrāfe Benita Žogota savos darbos uz apkārtējās vides fona cenšas izcelt sievišķību. Pārsvarā – eksperimentējot ar cilvēku vides ģeometrijā. Viņa atzīst: “Fotogrāfija pati par sevi ir mans ceļš. Tas man vienmēr ir gan interesējis, gan bijis dabisks pašizpausmes veids, kā es redzu, izprotu un izjūtu pasauli. Fotogrāfiju ietvert vārdos, aprakstos un nosaukumos nav viegli, jo tas ir vizuāls mākslas veids, ko tieši tā ir jāuztver – vizuāli, caur sajūtām, tai ir jāpalīdz doties kopējā ceļojumā. Man ir svarīgi, lai tās runā spēcīgāk par jebkādiem aprakstiem.”

Savā brīvajā laikā Benita Žogota nodarbojos ar mākslas fotogrāfiju, ko raksturo kā foto dvēselei, kamēr komerciālā fotogrāfija vienlaikus ir viņas sirdslieta un arī pamatnodarbošanās.

Fotogrāfe stāsta: “Melnbaltajai fotogrāfijai, neskatoties uz tās izteikto dinamiku un kontrastu, piemīt arī sava veida intimitāte, mistērija, sirrealitāte un intensitāte, kas nav atrodama krāsu fotogrāfijā. Fotogrāfijā, kurā nav krāsu, bet ir tonālās gammas, izgaismojas domas, sajūtas, atmiņas un to dziļums. Jau bērnībā, bēniņos šķirstot fotoalbumus, mani fascinēja un intriģēja melnbaltās fotogrāfijas mūžīgums, tās vērtība, laikam ejot, nezūd un nemainās.”

Izstāde atvērta līdz 30. jūnijam.