Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzejā būs skatāma mākslinieka Vlada Kuļkova izstāde

Redakcija
Redakcija

Ceturtdien, 13. februārī, plkst. 17 Liepājas muzejā atklās Liepājā dzimušā Sanktpēterburgas mākslinieka Vlada Kuļkova gleznu izstādi, kurai dots nosaukums “Litota”. Izstādē būs skatāmi gan nesen tapuši darbi, gan arī gleznas, kas nākušas no mākslas kolekcionāra un mecenāta Raivja Zabja privātkolekcijas.

Katra kolekcija ir individuāla, un tā veidojas personības subjektīvās gaumes ietekmē. Turklāt starp īpašnieku un mākslas darbu veidojas saikne, kuras rezultātā rodas mākslas kolekcija, kas šajā gadījumā vieno divus attīstības vektorus: krievu mākslinieka un latviešu kolekcionāra personības izpausmes.

Vlada Kuļkova glezniecība ir dziļi psiholoģiska, emocionāla, bieži spontāna. Mākslinieks jau salīdzinoši ilgu laiku ir pievērsies abstraktā ekspresionisma glezniecībai. Autora mākslinieciskā tehnika atgādina “automātiski rakstītu vēstuli”, kad mākslinieks savā zemapziņā notiekošo ataino ar minimāliem mākslinieciskās izteiksmes līdzekļiem, aiz tiem slēpjot dziļākas domas. Tieši šajā kontekstā ir izvēlēts projekta nosaukums. “Litota” ir literatūrzinātnes jēdziens, kas pauž īpašības vai nozīmes samazinājumu.

Vlads Kuļkovs dzimis Liepājā, mācījies A. Štiglica Sanktpēterburgas Valsts mākslinieciski tehniskajā akadēmijā, 2010. gadā iestājās Valsts Krievu muzeja aspirantūrā. Māksliniekam ir aktīva izstāžu darbība, regulāri iesaistās dažādos ar mākslu saistītos projektos.

No 2006. gada iedvesmas meklējumos Vlads Kuļkovs vairakkārt devies ceļojumos gan uz ASV, gan uz Austrumiem, kur apguvis jaunas glezniecības tehnikas.

Vlads Kuļkovs vairākkārt ticis iekļauts dažādos perspektīvu mākslinieku reitingos, viņa darbi ir atrodami privātkolekcijās Krievijā un citur pasaulē, Maskavas laikmetīgās mākslas muzeja krājumā un mākslas muzejā “Hort Family Collection” Ņujorkā, ASV.

Izstādes atklāšanas laikā tiks veikta fotogrāfēšana un filmēšana, kas var tikt izmantota publicitātes nolūkos.