Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


LAUMA PALMBAHA. ZĪMĒJUMI LAIKA SEJĀ

Redakcija
Redakcija

No 15. februāra līdz 30. martam Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā, Alberta ielā 12–9, būs skatāma mākslinieces Laumas Palmbahas darbu izstāde ZĪMEJUMI LAIKA SEJĀ: zīmējumi, keramika, gleznas.

Izstādes darbi tapuši ilgstošā laika posmā – no 2000. līdz 2017. gadam – dažādās tehnikās: grafīta un ogles zīmējums, akrila gleznojums, eļļas pastelis, keramiskais māls.

“Darbu saturu vieno pārdomas par man svarīgām dzīves vērtībām – mīlestību, dzīvesprieku, piedošanu, pleca sajūtu, kā arī sevis iepazīšanu caur pārbaudījumiem un zaudējumiem,” stāsta māksliniece, “šīs pārdomas “uzrakstījās” arī dzejas valodā:

Bez manis vai ar mani
Laiks zīmē manī sevi.
Un savā laikā turpina
pats sevi.

Man arī dots
Laiks zīmēt pieredzēto
Mana laika sejā.

Es tikai piedalos,
lai dalītos
Varbūt kā rasas krāsas
bērnu sejās,
Varbūt kā putna elpa
Laika dejā.”

Lauma Palmbaha ir grafiķe, mākslas pedagoģe, ikdienā administrē kultūras izglītības projektus, pasniedz mākslas un kultūras vēsturi bērniem un pieaugušajiem Radošās izglītības centrā “Rasas krāsas” Ikšķilē.