Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Izstāde “Mākslas nākotne / Nākotnes zīmes”

Redakcija
Redakcija

Izstāde “Mākslas nākotne / Nākotnes zīmes”
Tālivaldis Muzikants "Jūtīgums"

“Mākslas nākotne / Nākotnes zīmes” (“Art Future/Future Signs”) ir KUNO - mākslas augstskolu tīkla, kurā apvienojušās 17 Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mākslas akadēmijas - studentu izstāžu platforma, kas tapusi kā Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) un KUNO tīkla sadarbības iniciatīva un sasaucas ar ikgadējo KUNO tīkla sanāksmi, kura šoreiz norit Rīgā. Interesanti aicināti apmeklēt izstādes atklāšanu 2015. gada 16. oktobrī plkst. 18.00 LMA aulā! Izstāde būs aplūkojama no 17. oktobra līdz 1. novembrim.

Platformas “Mākslas nākotne/ Nākotnes zīmes” mērķis ir rosināt, radīt, dalīties, mijiedarboties ar nākotnes vīzijām. Tās problemātika ir saistīta ar mākslinieka lomu sabiedrībā un mākslas nākotnes tendencēm, kas arvien izteiktāk ietekmēs mākslinieku specializāciju. Mākslinieki, kas piedalās izstādē, nesniedz atbildes, bet uzdod jautājumus - kāda ir mākslas nākotne; kāda ir mākslinieka loma mūsdienu sabiedrībā; kā straujā tehnoloģiju attīstība ietekmē mākslinieciskos procesus, paralēli ietekmējot un mainot cilvēka uzvedību un viņu reakciju uz apkārtējo vidi?

Nākotne nekad nav bijusi ienākšanai droša vieta!

“Nākotnes māksla / Nākotnes zīmes” apvienos gan tradicionālās izstāžu telpas eksponātus - instalācijas, video, tekstus un objektus, gan procesuālo un performanču mākslu, kuras norises tiek plānotas izstādes atklāšanas laikā.

Projekta kuratoru grupa: Ferdinand Evaldsson /Zviedrija/ Esben Holk / Dānija/, Arja Horn /Norvēģija/, Marija Griniuk /Dānija/, Ona Juciūtė /Lietuva/, Viktorija Peleckaitė /Lietuva/, Linda Teikmane /Latvija/.

Mākslinieki: Anete Bajāre (Latvija), Carola Bjork (Zviedrija), Gabriel Karlsson (Zviedija), Jonas Kjeldgaard Sorensen (Dānija), Siri Frances (Norvēģija), Tālivaldis Muzikants (Latvija), Victoria Repasi (Zviedrija), Wendimagegn Belete (Norvēģija), Eva Junga (Latvija), Robel Temesgen (Norvēģija), Vygintas Orlovas (Lietuva).

Sekojiet līdzi informācijai par izstādi un sanāksmi KUNO mājaslapā un sociālajā medijā Facebook.

Projekts tapis ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un KUNO finansiālu atbalstu.

Izstādes darba laiks:
Otrdien, trešdien, piektdien, sestdien: 11.00–18.00
Ceturtdien: 11.00–19.00
Pārtraukums: 14.30–15.00
Svētdien, pirmdien: slēgts

Ieeja izstādē – bezmaksas.

Izstādes norises vieta:
Latvijas Mākslas akadēmijas aula
Kalpaka bulvāris 13, Rīga