Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Maija dziedājumi Brīvdabas muzejā

Redakcija
Redakcija

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs 14. maijā no plkst. 12.00 līdz plkst. 14.00, piedāvā muzeja apmeklētājiem ieklausīties latgaliešu sadzīves dziesmu ansambļa "Olūteņš" Maija dziedājumos un apmeklēt katoļu misi Eleonorvillas muižas kapelā.

Maija dziedājumi pie krusta ir jauna tradīcija Brīvdabas muzejā, bet sena tradīcija Latgalē un Augšzemē. Krusts Latgales katoliskajās tradīcijās ir pārdomu un apstāšanās vieta, kur galvu pacelt uz augšu, noņemt cepuri, atdot godu Dievam. Maija dievkalpojumus ļaudis sauca par “dzīduošanapi krusta” un noturēja pēc pašu ierosmes. Eleonorvillas muižas kapelā notiks Svētā mise un pie Gutu sādžas krucifiksa skanēs tā dēvētās Marijas dziesmas.
Ieeja Brīvdabas muzejā uz dievkalpojumu ir bez maksas.

Vasaras sezonā no 1. maija līdz 30. septembrim Brīvdabas muzejā ir garāks darba laiks – tas ir atvērts no 10.00 līdz 20.00 (ēkas atvērtas līdz 17.00). Līdz ar vasaras sezonas sākšanos, apmeklētājiem ikdienā ir atvērtas teju visas muzeja ekspozīcijā esošās ēkas.

Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja muzejā bez maksas. Ieejas biļešu cenas pārējiem apmeklētājiem: skolēniem 1,40 €, studentiem 2,00 €, pensionāriem 2,50 €, pieaugušajiem 4,00 €, ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene) 8.50 €. Bezmaksas autostāvvietas pie Galvenajiem un Rietumu vārtiem.