Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


LAI TĀ BŪDA RŪC. 1905. Muzikālspriekšnesums Raiņa un Aspazijas mājā

Redakcija
Redakcija

12. maijā plkst. 19.00 Raiņa un Aspazijas mājā, Baznīcas ielā 30, notiks rakstnieka Paula Bankovskaun mūziķa Kaspara Rolšteina muzikālspriekšnesumsLAI TĀ BŪDA RŪC. 1905.

Pauls Bankovskis par priekšnesumu: “Pagājušajā gadā beidzot nolēmām nojaukt un no jauna uzcelt šķūni. Šis tas no vecā likās vēl derīgs, taču lielākā daļa izrādījās nevienam nevajadzīgi krāmi. Sāku pamazām to visu dedzināt. Taču brīdī, kad uguni biju iekūris, izrādījās, ka tā vairs nav nodzēšama, bet turpat līdzās bija mežs un visa pārējā pasaule.”

Pauls Bankovskis (1973) ir latviešu rakstnieks un žurnālists, dzimis Cēsīs, studējis filozofiju, studiju laikā sācis darbu žurnālistikā, pirmās literārās publikācijas periodiskā parādās no 1993. gada. Vairākkārtēji godalgots žurnāla Karogs un Raimonda Gerkena romānu konkursos, par grāmatu “Mazgalvīši spēlē mājās” 2008. gadā saņēmis Jāņa Baltvilka balvu. 2009. gadā par filmas “Klucis – nepareizais latvietis” scenāriju saņēmis Lielā Kristapa balvu. Vairāku romānu un sešu stāstu krājumu autors, rakstījis arī bērnu grāmatas, viņa darbi tulkoti angļu, čehu, vācu un citās valodās.

Kaspars Rolšteins (1971) ir mūziķis, politikas aktīvists, rakstījis mūziku kopā ar Hardiju Lediņu. 1997. gadā režisors Regnārs Vaivars Dailes teātrī iestudējis Kaspara Rolšteina operu “RolsteinontheBeach”, 2011. gadā kopā ar Regnāru Vaivaru uzvesta arī opera “Stokholmas sindroms”. Kopā ar Hardiju Lediņu darbojies grupā “IdealStandard”, 2003. gadā izdots konceptuālais albums “Genādijs klauvē pie durvīm”. Muzikālā projekta “OrchestralMagnetophonsintheDark” iniciators.

Pasākumu finansiāli atbalsta VKKF.

Ieejas maksa: 2,00 EUR; skolēniem, studentiem, pensionāriem 1,50 EUR