Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


LIKTENĪGĀS SIEVIETES ANATOMIJA

Redakcija
Redakcija

17. martā plkst. 19.00 Raiņa un Aspazijas mājā, Baznīcas ielā 30 notiks Aspazijas 152. dzimšanas dienas dzejas un prozas lasījumi LIKTENĪGĀS SIEVIETES ANATOMIJA.

Termins “liktenīgā sieviete” (femme fatale) aktualizējās franču literatūrā 19. gs. beigās. Tās ir sievietes, gandrīz mītiskas būtnes, kuru rīcība vai neparastais valdzinājums ved iznīcībā. Termins saistīts arī ar šī laika patriarhālās sabiedrības uzskatu, ka neveiksmīgu, traģisku attiecību vaininiece vienmēr būs sieviete, kuras noslēpumainais, valdzinošais spēks kļūst par vīrieša iznīcības iemeslu.

Tieši pret šādiem priekšstatiem centās cīnīties Aspazija, kura bija sava laika provokatīvākā latviešu dzejniece, pati lielā mērā sabiedrības acīs kļūdama par femme fatale.

Pasākumā par liktenīgajām sievietēm stāstīs un ar dzejas un prozas lasījumiem uzstāsies dzejnieki Inga Gaile, Toms Treibergs, Lote Vilma Vītiņa un prozaiķe Elizabete Lukšo.
Muzeja speciāliste Elvīra Bloma stāstīs par t.s. Aspazijas provokācijām.

Pasākumu finansiāli atbalsta VKKF.

Ieejas maksa 2,00 EUR
Skolēniem, studentiem, senioriem 1,00 EUR

Projekta kuratore – Raiņa un Aspazijas muzeja speciāliste Elvīra Bloma