Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Latvijas Mākslinieku savienības izstāde „MĀKSLAS DIENAS. 100 GADI PĒC REVOLŪCIJAS”

Redakcija
Redakcija

Biedrība „Latvijas Mākslinieku savienība” aicina profesionālus māksliniekus un profesionālo mākslas vidusskolu un augstskolu studentus piedalīties izstādē „MĀKSLAS DIENAS. 100 GADI PĒC REVOLŪCIJAS”.

Revolūcija. Kādas asociācijas? Definīcijās „revolūcija” tiek raksturota kā spēcīgas izmaiņas sabiedrības un domāšanas attīstībā, kas sagrauj eksistējošo iekārtu vai struktūras, kā vietā tiek radītas jaunas. Bet latīņu valodas skaidrojums ir „pavērsiens”. Izstāde tiek veidota, lai domātu par revolūciju kā situāciju, kurā vienmēr būs divas pozīcijas, par uzvarētājiem un viņu nosacījumiem, par mākslinieka revolucionāro „dabu” – radīt ko jaunu un izaicināt. Iesniedzot darbus, izstādes rīkotāji aicina māksliniekus domāt par tēmas “revolūcija” traktējumu, par to kā pretnostatījumu gan vēsturiskā, gan mūsdienu, gan sadzīves kontekstā. Vienmēr ir bijuši mākslinieki, kuri strādājuši kādu nosacījumu ietvaros, un vienmēr ir bijuši tie, kas vēlējušies pārkāpt šos nosacījumus, un šajā „revolūcijā” uzvarētāja ir jaunatklāsme.

Profesionāli mākslinieki un profesionālo mākslas vidusskolu un augstskolu studenti aicināti pieteikt savu dalību izstādei ar 1-3 vizuālās mākslas darbiem, kas tapuši laika posmā no 2015.-2017.gadam. Darbi tiks eksponēti biedrības „Latvijas Mākslinieku savienība” galerijā 11. novembra krastmalā 35, Rīgā no 7.aprīļa līdz 21.maijam. Pieteikumi tiek pieņemti līdz 27.martam. Izstādes atklāšana paredzēta 2017.gada 7.aprīlī LMS galerijā.
Informācija par pieteikšanos un izstādes nolikums skatāms LMS mājas lapā – AKTUALITĀTES

Izstādi rīko Latvijas Mākslinieku savienība
Izstādes kurators: Igors Dobičins (26628302)
Izstādes koordinatore: Ieva Smiļģe