Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Piedalies konkursā un laimē unikālo „Aleksandra Čaka ģimenes pastkaršu albumu” + pierakstu blociņu

Redakcija
Redakcija

Piedalies portālu KultūrasVēstis.lv un Epadomi.lv rīkotajā konkursā, kas tapis sadarbībā ar Aleksandra Čaka memoriālo dzīvokli-muzeju, un laimē unikālo „Aleksandra Čaka ģimenes pastkaršu albumu” + pierakstu blociņu.

Aleksandra Čaka muzeja krājumā glabājas vairāk kā simts dzejnieka ģimenei 20. gadsimta 20. un 30. gados sūtītas pastkartes, kas atspoguļo ne tikai apsveikumu kartīšu modes tendences, vizuālo krāsainību, bet arī sniedz vēsturisku informāciju par A. Čaka ģimenes radiniekiem, draugiem un viņu savstarpējām attiecībām. No pastkartēs rakstītajiem tekstiem iespējams uzzināt par mākslinieku un rakstnieku biedrības „Zaļā Vārna” dibināšanu un izstāžu veidošanas problēmām, par dzejnieka Jāņa Sudrabkalna ceļojumiem pa Gruziju, par dzejnieka mātes Emīlijas Lizetes Čadaraines (1875 - 1936) lielo vēlmi, lai viņas vienīgais dēls izvēlētos godājamu profesiju un studētu medicīnu.

Grāmatā esošais saturs ir daļa no Aleksandra Čaka muzeja krājuma materiāliem, ko var iepazīt ikviens A. Čaka daiļrades interesents.

Māksliniece Katrīna Vasiļevska
Idejas autore un redaktore Antra Medne

Lieliska iespēja laimēt vērtīgo Aleksandra Čaka ģimenes pastkaršu albumu, kā arī iegūt pierakstu blociņu sava domu lidojuma ietērpšanai tintes un papīra valgumā.

Konkursa nosacījumi:
1. Tev jābūt sekotājam portāla "KultūrasVēstis.lv" un Aleksandra Čaka memoriālā dzīvokļa-muzeja sociālo tīklu lapās:
draugiem.lv:
draugiem.lv/www.kulturasvestis.lv;
draugiem.lv/www.cakamuzejs.lv
un
twitter.com:
twitter.com/epadomi;
twitter.com/AChakamuzejs.

2. Jaspiež konkursa ierakstam "ieteikt" un "patīk".

Konkurss norisinās līdz 2015. gada 5. jūlija plkst. 23.59. Laimīgo uzvarētāju paziņosim 6. jūlija rītā.

Par grāmatu plašāka informācija pieejama ŠEIT.