Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Ogres Vēstures un mākslas muzejs jaunajās telpās ir atvērts

Redakcija
Redakcija

Vairāki tūkstoši cilvēku kļuva par lieciniekiem svinīgajam notikumam 4. maijā, kad Ogres Vēstures un mākslas muzejs vēra durvis apmeklētājiem savās jaunajās telpās - Ogrē, Brīvības ielā 36.

Par godu šai dienai notika tērpu skate, kurā pirmo reizi vienlaicīgi tik lielā skaitā skatītāji varēja vērot Ogres Vēstures un mākslas muzeja krājumā esošās bagātības – oriģinālus pagājušā gadsimta 20.- 60. to gadu tērpus un aksesuārus

Režisors Mārtiņš Eihe iejutās Baņķiera lomā, izstāstot un izrādot slēptākos jaunās ēkas nostūrus, savukārt vinila plašu kolekcionārs un dīdžejs Kārlis Bardelis gādāja par īpašu muzikālu noskaņu pasākuma laikā.

Atvēršanas svētki jau aiz muguras un Ogres Vēstures un mākslas muzejs aicina apmeklētājus apskatīt 4 izstādes:

No bankas līdz muzejam
Nelielā ekspozīcija iepazīstina ar ēkas Brīvības ielā 36 tapšanu un pārtapšanu aptuveni 50 gadu laika periodā. Būvēta kā PSRS Valsts bankas ēka, tā pēdējā gada laikā kļuvusi par mājvietu Ogres Vēstures un mākslas muzejam.

Izstāde atvērta no 4.05.2017 - 31.12.2017

Ievas Iltneres gleznu izstāde
Ievas Iltneres glezniecība Latvijas mākslā ieņem nozīmīgu un paliekošu vietu. Vairākkārt mainījusi savu glezniecisko stilu, māksliniece spēj pārsteigt skatītāju ar savu izsmalcinātību un eleganci. Izstādē eksponētie darbi no Zuzānu kolekcijas ļauj iepazīt Ievas Iltneres daiļradi ilgākā laika posmā.

Izstāde atvērta no 4.05.2017 – 16.06.2017

Vasarnieki Ogrē
Ekspozīcija iepazīstina ar atpūtas iespējām, vasarnieku izklaidēm un leģendām, kas apvij Ogres pilsētas kultūras un sabiedrisko dzīvi no 20.gadsimta sākuma līdz Otrajam pasaules karam.

Izstāde atvērta no 4.05.2017 – 01.10.2017

Ar velo uz Ogri
Velo sezonu atklājot piedāvājam nelielu ieskatu Latvijas velosipēdu būves un kultūras vēsturē. Izstādē eksponēti ne vien "ērenpreisi", bet arī vairāk kā 10 pirmās brīvvalsts laikā ražotu divriteņu zīmolu. Skatāma viena no Latvijas lielākajām velosipēdu zvanu kolekcijām un citi ar divriteņu izgatavošanu un lietošanu saistīti priekšmeti no privātkolekcijām un Rīgas Motormuzeja krājuma. Izstāde tapusi sadarbībā ar kafejnīcas „M.Pūres beķereja” īpašniekiem Ivetu Zāģeri un Māri Bulatu.

Izstāde atvērta no 4.05.2017 – 14.05.2017.

Turpmāk Ogres Vēstures un mākslas muzejs būs atvērts apmeklētājiem sešas dienas nedēļā - otrdienās, ceturtdienās un piektdienās no plkst. 10.00 līdz 17.00, trešdienās no plkst. 10.00 līdz 18.00, bet sestdienās un svētdienās no plkst. 12.00 līdz 16.00. Ieeja muzejā ir bez maksas.

Nākamajā gadā, par godu Ogres pilsētas 90 gadu jubilejai un Latvija simtsgadei, Ogres Vēstures un mākslas muzejā tiks atvērta pastāvīgā ekspozīcija.

Jaunā Ogres Vēstures un mākslas muzeja ēka ir pilnībā pieejama arī ģimenēm ar bērnu ratiņiem un apmeklētājiem ratiņkrēslos. Pieejams WI-FI.