Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Bauskas muzejā T.Paļčukas - Rikānes izstādes atklāšana 10.maijā

Redakcija
Redakcija

Bauskas muzejā trešdien, 10.maijā plkst.16.00 atklās Tatjanas Paļčukas - Rikānes gleznu cikla "HIMNA RADĪŠANAI" izstādi.

Bauskas muzejs būs viena no retajām vietām Latvijā, kur varēs aplūkot talantīgās gleznotājas Tatjanas Paļčukas - Rikānes trīs gadu laikā tapušo gleznu ciklu "Himna Radīšanai''.

Savos darbos māksliniece iemūžinājusi mūzikas radīšanas mirkļus un par modeļiem izvēloties mūsdienu vietējos jauniešus. ''Laiki un vide mainās, bet cilvēki nē,'' saka māksliniece. Rudenī šī izstāde ceļos uz Antverpeni, bet nākamgad - uz Vatikānu.

T.Paļčukas - Rikānes darbi ir smalki un noskaņām bagāti, neuzbāzīgi, bet iespaidīgi. Gleznas ir dziļas, smalkas un dvēseliskas, tāpat kā to autore. Māksliniecei nav svarīgas modes tendences un mēģinājumi būt "skaļai", lai pievērstu sev uzmanību. Darbi raksturojami kā pozitīvi, humāni, harmonijā ar vienotu pasauli. Tie tapuši gleznieciskā tehnikā un tikai māksliniecei raksturīgā manierē, moderno sajaucot ar seno.

T.Paļčukas - Rikānes darbu kolekcijas atrodamas daudzās pasaules valstīs.

Izstādes atklāšanas pasākums un tikšanās ar mākslinieci trešdien, 10.maijā plkst.16.00.

Izstāde apskatāma līdz 13.jūnijam.