Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


SARUNA UN RADOŠA DARBNĪCA “DABAS MOTĪVI JŪGENDSTILA MĀKSLĀ”

Redakcija
Redakcija

SARUNA UN RADOŠA DARBNĪCA “DABAS MOTĪVI JŪGENDSTILA MĀKSLĀ”
Renē Laliks. Piespraude Spāre, 1903. gads

12. aprīlī plkst. 16:00 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Jūrmalā, Jāņa Pliekšāna ielā 5/7, notiks SARUNA UN RADOŠA DARBNĪCA “DABAS MOTĪVI JŪGENDSTILA MĀKSLĀ”. Par jūgendstila mākslas tēlu pasauli stāstīs un sarunu vadīs Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzeja vadītāja Mg. art. Dace Vosa.

Jūgendstilu mēdz dēvēt arī par “bioloģisko romantismu”. Tam ir raksturīga dekorativitāte un liektas, plūstošas līnijas, kas bieži tiek izmantotas, lai atveidotu stilizētus augus un ziedus. Līdztekus florai jūgendstilā plaši pārstāvēta arī fauna: eksotiski, neparasti dzīvnieki un putni, kukaiņi, dzīvās radības, kas mājo ūdens pasaulē. Nevienā citā mākslas stilā dabas pasaules daudzveidība nav atspoguļota tik plaši.

Lekcijā “Dabas motīvi jūgendstila mākslā” tiks stāstīts par stila aizsākumiem Viljama Morisa (1834–1896) darbnīcās Anglijā, populārākajiem dabas motīviem, kas parādās tēlotājā mākslā un arhitektūrā Rietumeiropā un Latvijā.
Saruna tiks risināta izstādē, kurā skatāmi 20. gadsimta sākuma mākslas darbi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krājuma. Eksponēti retāk izstādīti Jaņa Rozentāla, Bernharda Borherta, Rūdolfa Pērles, Pētera Krastiņa, Kārļa Brencēna, Pētera Kalves un Alises Dmitrijevas akvareļi un grafikas darbi.

Noslēgumā sadarbībā ar Jūrmalas Mākslas skolu notiks radoša darbnīca – Daces Ziemeles vadībā zīmēsim eksponēto mākslas darbu kopijas.

Izstāde atvērta līdz 29. aprīlim.

Ieejas maksa: 2,00 EUR; skolēniem, studentiem, pensionāriem 1,50 EUR