Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrs aicina uz sarunu un radošo darbnīcu par tautastērpiem

Redakcija
Redakcija

Sestdien, 9. decembrī, plkst. 12, Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18, notiks Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centra organizēta lekcija, radošā darbnīca un ekspresizstāde “Ņieburi un jakas”. Pasākumu kopums iecerēts kā turpinājums veiksmīgi realizētajam projektam “Kurzeme atver skapi”.

Plkst. 12 Kurzemes tautastērpu eksperte Lia Mona Ģibiete vadīs lekciju par jaku un ņieburu vēsturi, dažādajiem jaku veidiem Kurzemes novados, konstrukciju atšķirībām, pielietojamiem materiāliem un tradicionālo valkāšanu. Īpašs uzsvars tiks likts uz mūsdienu iespējām un tehnoloģijām seno tērpu darināšanā, lai etnogrāfisko vērtību saglabāšana nezaudētu savu nozīmi.

Plkst. 13.30 radošā darbnīca un saruna par tautastērpu jakām un ņieburiem, kas turpināsies ar praktiskiem ieteikumiem to darināšanā un atsevišķiem šūšanas un rotāšanas paņēmienu demonstrējumiem. Tiks analizēti līdzšinējā darināšanas praksē pielietoti varianti un uzklausīta vairāku meistaru pieredzes apmaiņa.

Savukārt ekspresizstādē varēs iepazīties ar Liepājas muzeja krājuma vērtībām – saglabātajām Kurzemes tautastērpu jakām un ņieburiem. Ekspresizstāde muzeja apmeklētājiem apskatei būs pieejama visu decembri.

Lekcijai un radošajai darbnīcai vēlams iepriekš pieteikties pa telefonu 29144696.

Biļešu cenas: 3 EUR lekcijas apmeklētājiem, 3 EUR radošās darbnīcas dalībniekiem, 2 EUR studentiem.

Ekspresizstāde apskatāma bez maksas.