Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzejs ceturtdienās aicina uz ekskursiju un "Līvu" kino vakaru

Redakcija
Redakcija

Katru ceturtdienu līdz 30. oktobrim plkst. 17 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ikvienu interesentu gida pavadībā apskatīt izstādi “Dzelzgriezēj, šī pasaule mums jāsagriež”.

Ekskursijas laikā būs iespēja vairāk uzzināt par izstādē eksponētajiem unikālajiem priekšmetiem, kas atspoguļo grupas "Līvi" darbību no pirmsākumiem līdz 2010. gadam, kad tiek paziņots par grupas darbības beigām.

Muzeja gids stāstīs par izstādē apskatāmajiem mūziķu skatuves tērpiem, mūzikas instrumentiem, apbalvojumiem, personīgajam lietām un citiem plašākai publikai vēl neredzētiem priekšmetiem, kas atspoguļo grupas “Līvi” radošo darbību.

Pēc ekskursijas tās dalībnieki aicināti noskatīties leģendāro koncertierakstu no koncerta - “Līvi dzīvi” - Cēsīs 1994. gadā. Koncerta ieraksts Liepājas muzejam ir pieejams, pateicoties Guntara Rača atsaucībai.

Šī izstāde, ko Liepājas muzeja speciālisti veidojuši sadarbībā ar mākslinieci Elitu Patmalnieci, ir unikāla, jo tā ir pirmā, kurā vienkopus apkopoti tik daudz autentisku priekšmetu. Apmeklētājiem muzejā ir iespēja izsekot līdzi ne vien grupas "Līvi" skatuves dzīvei, bet arī tā apmeklētājiem sniedz vizuālu un emocionālu baudījumu.

Izstādē ir apskatāmas Igo slavenās baltās bikses, kuru dēļ kādu laiku mūziķis parakstījās kā Igo Daiļlēcējs, leģendārā Ainara Virgas ģitāra un daudzi citi priekšmeti, ko izstādes satura veidotājām Liepājas muzeja galvenajai krājuma glabātājai Ritai Krūmiņai un vēsturniecei Lienei Putānei ir izdevies savākt vienkopus.

Izstāde “Dzelzgriezēj, šī pasaule mums jāsagriež” Liepājas muzejā skatāma līdz 30. oktobrim.
Ieeja izstādē ir bez maksas.

Par ekskursiju pieaugušajiem biļete maksā 1.50 EUR, bet bērniem, studentiem, pensionāriem - 0.75 EUR