Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzejs vasaras sezonā atvērts katru dienu

Redakcija
Redakcija

No 5. jūnija Liepājas muzejs uzsāk vasaras sezonu un apmeklētājiem būs atvērts katru dienu no pulksten 10 līdz 18, piedāvājot apskatei pastāvīgās ekspozīcijas un mākslas darbu izstādes.

Pateicoties Nodarbinātības Valsts aģentūras īstenotajam projektam "Skolēnu darbs vasarā" un sadarbībai ar Liepājas pašvaldības aģentūru "Nodarbinātības projekti", vasaras sezonā Liepājas muzejā strādās desmit jaunieši, nodrošinot apmeklētājiem muzeja pieejamību katru dienu.

Apmeklētājiem ir iespēja iepazīties ar jaunu tematisku izstādi "Liepājas muzejs laiku lokos", kas veltīta Liepāja muzeja ēkas vēsturei un iepazīstina ar muzeja pirmsākumiem.

Ikviens ir aicināts muzejā otrajā stāvā apskatīt interaktīvu izstādi "Liepājas ostai 320, Liepājas SEZ 20", kas veltīta Liepājas ostas vēsturei un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (SEZ) 20 gadu jubilejai, un stāsta ostas nozīmi pilsētas attīstības kontekstā.

Izstādes ietvaros ir arī izveidotas un monitoros iestrādātas trīs interaktīvas spēles, kuras radīs bērniem azartisku interesi izzināt ostas pirmsākumus, daudzveidīgos kuģu modeļus un to funkcijas.
31. maijā Liepājas muzejā tika atklāta 21. starptautiskā zīmētāju un gleznotāju plenēra “Liepājas marīna’16” atlasīto darbu izstāde. Liepājas plenērs ir viens no ilglaicīgākiem un vērienīgākiem plenēriem Latvijas mākslas vēsturē. Vienīgais tāda mēroga pasākums pilsētvidē. Tāpēc tradicionāli Liepājas muzejā pirms jaunā vasaras plenēra ikviens interesents tiek aicināts atskatīties uz pagājušās vasaras plenērā tapušajiem mākslas darbiem. Izstāde pieejama apskatei līdz 2. jūlijam.

Savukārt no 2. jūnija Liepājas muzejā, lielajā izstāžu zālē būs atvērta mākslinieces Benitas Bitānes personālizstāde "Gleznas", kur būs skatāmi mākslinieces dažādu glezniecības periodu darbi. Izstāde būs atvērta apmeklētājiem līdz pat 2. jūlijam.

Liepājas muzejs ir iesaistījies arī Vislatvijas muzeju akcijā “Apceļo Latvijas muzejus!”, aicinot ikvienu savā vasaras atpūtas maršrutā ieplānot vizīti vismaz piecos Latvijas muzejos. Izpildot akcijas noteikumus ir iespēja pretendēt uz lieliskām balvām. Ar noteikumiem var iepazīties šeit: muzeji.lv .