Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Zanes Balodes “Kosmoss” - no pilnīga tukšuma līdz pārpilnībai

Redakcija
Redakcija

No 12. līdz 30. aprīlim Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16/18 būs iespēja apskatīt mākslinieces Zanes Balodes grafikas darbu izstādi "Kosmoss", kuras galvenie vadmotīvu elementi - "es, klusums un apkārtējais jeb kosmoss".

Liepājas muzejā būs izstādīti 14 Zanes Balodes darbi, kas simboliski ataino apkārt esošo - kosmosu; no pilnīga tukšuma līdz pārpilnībai. Būdama gleznotāja, māksliniece pēdējā laikā nolikusi malā otas un radījusi darbus litogrāfijas tehnikā, papildinot tos ar tušu.

Zanei Balodei mākslā ir būtiski, lai nebūtu nekā lieka - skaidra forma, krāsa un kompozīcija, neizslēdzot vēlmi attīstieties, meklējot aizvien jaunus izteiksmes līdzekļus, lai pēc iespējas skaidrāk attēlotu savas tā brīža aktuālās lietas un notikumus.

Māksliniece studējusi Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības nodaļas maģistratūrā, papildinājusi zināšanas Porto Universitātē (Universidade do Porto) un sarīkojusi vairāk kā 10 personālizstādes. Divas no tām Sanktpēterburgā.

Piedalījusies grupu izstādēs Francijā, Ukrainā, Vācijā un Beļģijā. Brederlo – fon Zengbušu (Brederlo-von Sengbusch) mākslas prēmijas 2008. un 2010. gada laureāte.
Ieeja bez maksas