Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzejā atklās izstādi “Liepājas māksla. 100 gadi”

Redakcija
Redakcija

Ceturtdien, 8. februārī, plkst. 17 Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16, atklās vizuālās mākslas izstādi “Liepājas māksla. 100 gadi”, kuras galvenais mērķis ir parādīt dažādus posmus Liepājas mākslas dzīvē aizvadītājos simts gados.

Izstāde veltīta Latvijas simtgadei un veidota no Liepājas muzeja krājuma mākslas priekšmetu kolekcijas. Muzeja kolekcijā glabājas vairāk nekā 4000 priekšmetu. Tā joprojām tiek pilnveidota. Bagātīgais krājums ir ļāvis izveidot izstādi, kas atspoguļo Liepājas mākslas dzīves daudzveidību, atklājot mākslinieku rokrakstus un izteiksmes veidus dažādos žanros.

Izstādē pilsētas mākslas dzīve atspoguļota no Liepājas profesionālās mākslas pirmsākumiem līdz mūsdienām. Šajā laikā Liepājā dzimuši, mācījušies, strādājuši un turpina strādāt talantīgi mākslinieki.

Dažu mākslinieku veikums muzeja krājumā ir plašāk pārstāvēts, bet citu – mazāk, vai nav vispār. Uz izstādes laiku deponēti Annas Eltermanes un Ernas Ošeles gobelēni, jo bez šo izcilo mākslinieču darbiem Liepājas mākslas dzīves kopaina nebūtu tik spilgta un raksturojoša.

Pēdējos desmit gadus muzejs saņēmis vairākus dāvinājumus no Māra Uldriķa un Jāņa Gaiļa, Albīna Dzeņa, Valtera Uztiča, Skaidrītes Elksnītes, Jāņa Egila Brūna, un Ēvalda Dajevska tuviniekiem.

Katru gadu Liepājas muzejs krājuma papildināšanai iegādājās mākslinieku darbus no Liepājas vizuālās mākslas kopizstādes. Mākslas darbus muzejs iegūst arī kā dāvinājumus no pašiem māksliniekiem. Visbiežāk tas notiek pēc personālizstādēm.

Izstādes mērķis ir parādīt simts gadus Liepājas mākslā, izstādot pēc iespējas vairāku mākslinieku darbus no Liepājas muzeja krājuma.

Izstāde Liepājas muzejā skatāma no 8. februāra līdz 25. februārim. Ieeja – bez maksas.