Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzejs mudina skolēnus veidot Ziemassvētku kartiņas ar vēlējumiem

Redakcija
Redakcija

Šogad Liepājas muzejs bērniem piedāvā Ziemassvētku muzejpedagoģijas nodarbību „Siltus sveicienus Tev sūtu”, kas iepazīstina ar Ziemassvētku kartiņām un vēlējumiem. Nodarbība labi iederas svētku ieskaņai, kā arī mācību semestra noslēgumam.

Nodarbībā „ Siltus sveicienus Tev sūtu” varēs uzzināt, kā radusies kartiņu sūtīšanas tradīcija, kāpēc vēl joprojām ir vērts to darīt. Lai gūtu radošu iedvesmu Ziemassvētku kartiņu izgatavošanai un vēlējumiem, būs iespēja iepazīties, kādas kartiņas sūtījuši un saņēmuši liepājnieki 100 gadu laika posmā. Kopā ar rūķi veidosim paši svētku rotājumu, kā arī iesim rotaļās.

Ziemassvētki pilda ļaužu sirdis un mājas ar pašu svarīgāko – ar mīlestību. Ar mīlestību tiek sūtīti svētku sveicieni, gādātas dāvanas, rotātas mājas. Laikam ejot, daudzas svētku tradīcijas saglabājas, dažas ar laiku paliek pagātnē, bet citas tiek mainītas.

19. gs. sākumā Lielbritānijā iesāktā Ziemassvētku tradīcija sūtīt svētku sveicienus, ierakstītus pastkartēs un kartiņās, kļuva pasaulē populāra, jo bija iespējams sveikt sev mīļos cilvēkus, pat šķērsojot lielus attālumus.

Laiks ir mainījies un informācijas apmaiņas iespējas attīstījušās, ka tagad var draugus un tuviniekus sazvanīt vai nosūtīt ziņu ar interneta palīdzību. Mēs sūtam digitālās Ziemassvētku kartītes ar sveicieniem, ar laba vēlējumiem, jo tā ir ātrāk un lētāk.

Daudz cilvēku gaida Ziemassvētkus kā brīnumu. Bērni gaida ciemos vecīti, kas atnes dāvanas, cilvēki ilgojas pēc sirdsmiera un mīlestības. Tāpēc vēl joprojām ar roku rakstīta kartiņa ir kā gaidīts drauga apciemojums.
Nodarbības cena – 1 EUR no bērna un ilgums – viena stunda. Pieteikšanās un vairāk informācijas: zvanot pa tālruni +371 29605223, +371 63422604 vai rakstot elektroniski: maruta.eistere@liepaja.lv.