Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


9. decembrī Latvijas Nacionālais vēstures muzejs ģimenes aicina uz nodarbību “Mazās Māras Ziemassvētki”

Redakcija
Redakcija

9. decembrī Latvijas Nacionālais vēstures muzejs ģimenes aicina uz nodarbību “Mazās Māras Ziemassvētki”
Foto: LNVM arhīva materiāli

Sestdien, 9. decembrī, plkst. 12.00, Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā notiks cikla “Muzejs ģimenei” šāgada pēdējā nodarbība. Interesenti tiek gaidīti Brīvības bulvārī 32, Rīgā.

Tuvojas Ziemassvētki – gada skaistākais laiks, kad ikviens bērns cer saņemt kādu dāvanu. Lai godam tiktos ar Ziemassvētku vecīti, jāzina vismaz viens dzejolītis. Parasti to mācās mājās, bērnudārzā vai skolā, bet šajā reizē piedāvājam tik atbildīgo darbiņu izdarīt muzejā. Apgūstot Jāņa Jaunsudrabiņa dzejoli “Mazā Māra”, norises dalībnieki uzzinās par kādas mazas meitenes piedzīvojumiem ziemas dienā pirms 88 gadiem. Uzmanīgi vērojot senas fotogrāfijas ar ziemas skatiem no muzeja krājuma, aicināsim bērnus un vecākus atpazīt dažādas Rīgas ielas un vietas 20. gadsimta 30. gadu Latvijā, aplūkot senas pastkartes un eglīšu rotājumus.

Kā ik gadu, nodarbības dalībnieki piedalīsies muzeja eglītes rotāšanā un paši varēs izgatavot jauku Ziemassvētku apsveikumu.

Par ģimeni šo nodarbību kontekstā muzejs uzskata pirmskolas un jaunāko klašu bērnus, kurus pavada pieaugušie (vecāki, radinieki, draugi). Maksa par līdzdalību pasākumā – ģimenes biļete 4 eiro neatkarīgi no ģimenes locekļu skaita.