Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzejā atklās gleznotāja Alekseja Naumova personālizstādi "Pasaules ainavas"

Redakcija
Redakcija

Liepājas muzejā atklās gleznotāja Alekseja Naumova personālizstādi "Pasaules ainavas"
Aleksejs Naumovs “Burāno”. 170 X 170 (audekls/akrils)

Otrdien, 11. jūlijā plkst. 17, Liepājas muzejā (Kūrmājas prospekts 16/18) atklās Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) profesora un izcilā ainavista mūsdienu Latvijas mākslā Alekseja Naumova personālizstādi „Pasaules ainavas”. Izstāde notiks starptautiskā projekta "World cities. Live paintings" ietvaros.

.................................................................................................................................................................................................................

Izstādē „Pasaules ainavas” varēs redzēt izcilā mākslinieka Alekseja Naumova gleznotās ainavas, kurās daba mijiedarbojas ar arhitektūru, kā arī gaismas un ēnas saspēli.

Mākslas projekts “World Cities. Live Paintings” kopā ar gleznotāju Kristapu Zariņu tiek realizēts jau vairākus gadus dažādās pasaules metropolēs un kultūrvēsturiski bagātajās Eiropas pilsētās - Honkongā, Ņujorkā, Maiami, Rīgā, Parīzē, Kannās, Nicā, Venēcijā, Burano, Budapeštā, Vīnē un citviet. Mākslinieks radīs jaunu darbu arī Liepājas vizītes ietvaros.

Aleksejs Naumovs ir izcils latviešu mākslinieks, kura glezniecībā krāsa ir galvenais sižets. Viņš absolvējis LMA Monumentālās glezniecības nodaļu. Strādājot LMA, mākslinieks regulāri piedalās nozīmīgās vietēja un starptautiska mēroga norisēs – izstādēs, simpozijos, apmaiņas programmās.

Būdams viens no pazīstamākajiem latviešu mūsdienu māksliniekiem, veidojis vairāk nekā 60 personālizstādes Latvijā un ārvalstīs, kā arī piedalījies vairākos desmitos grupu izstāžu.

2013. gadā Aleksejs Naumovs tika nominēts “Purvīša balvai”. Saņēmis Latvijas un ārvalstu apbalvojumus. 2012. gadā apbalvots ar Atzinības Krustu, 2004. gadā ar Itālijas Republikas prezidenta ordeni “Ordine al Merito della Republica Italiana Commendatore”.

Savukārt 2016. gadā viņam tika piešķirts Francijas Ordeņa mākslā un literatūrā (Ordre des Arts et des Lettres) kavaliera (Chevalier) pakāpe, ar kuru līdz šim apbalvoti tādi kultūras un mākslas dižgari kā Tims Bērtons, Filips Glāss, Keita Blanšeta, Džūda Lovs, Bobs Dilans un Kailija Minoga.

Izstāde "Pasaules ainavas" Liepājas muzejā apskatāma no 11. jūlija līdz 6. augustam.

Ieejas biļetes cena:
Pieaugušajiem – 2 EUR. skolēniem, studentiem, pensionāriem – 1 EUR. Bērniem līdz 7 gadu vecumam, ieeja bez maksas.