Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā aicina uz sarunu un šujmašīnu prezentāciju

Redakcija
Redakcija

Liepājas muzeja Kurzemes tautastērpu informācijas centrā aicina uz sarunu un šujmašīnu prezentāciju
Rucavas tautastērps

9. septembrī plkst. 13 un 16 Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18 Kurzemes tautastērpu informācijas centrs aicina uz sarunu „Seno tērpu darināšana ar mūsdienu tehnoloģijām”.

Laikus, kad tautastērpu šūšanu un rotāšanu veica ar rokām bez jebkādas šujmašīnas, vēsture saglabājusi apbrīnas vērtās liecībās, kas vēsta par tērpu darinātāju pacietību, meistarību un ilglaicīgu darbu. Kā, senās vērtības atdarinot, to paveikt šodien? Kā panākt veiksmīgu risinājumu un precīzu rezultātu?

Par tautastērpu darināšanas tradīciju saglabāšanu un precīzu atdarinājumu lomu un nozīmi stāstīs tērpu modelētāja un daudzu tautastērpu darināšanas organizētāja Lia Mona Ģibiete. Savā pieredzē dalīsies Liepājas TLMS meistares – dažādu tērpa daļu šuvējas un rotātājas.

Ar īpaši šai sarunai sagatavotu BROTHER šujmašīnu firmas prezentāciju iepazīstinās Latvijas Mākslas akadēmijas tērpu dizainere Inga Mendziņa.

Tiks prezentētas dažādas šujmašīnas un speciālas palīgierīces apdares darbu veikšanai, precīzai auduma krokojuma izveidošanai, auduma malu un vīļu šūšanai un vēl daudziem citiem šūšanas darbiem. Interesanta solās būt arī ierīču un šujmašīnu prezentācija vairākiem izšūšanas paņēmieniem.

Par visu piedāvāto un demonstrēto varēs diskutēt ar BROTHER šujmašīnu speciālistēm un uzzināt ne vienu vien šūšanas un izšūšanas noslēpumu, kā seno tautastērpu atdarinājumus veikt iespējami precīzāk un atbilstošāk vēsturiskajiem tērpiem.

Aicinām interesentus dalībai pasākumā pieteikties līdz 8. septembrim, zvanot pa telefonu 29144696.

Ieejas maksa pasākumā ir 2 eiro.