Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Izstādes jūlijā Rīgas kultūras un atpūtas centrā „Imanta”

Redakcija
Redakcija

Jūlijā Rīgas kultūras un atpūtas centra „Imanta” galerijās aicinām apskatīt ceļojošo fotoizstādi „Lepns. Stiprs. Pamanāms”, fotokluba „Rīga” dalībnieces Irēnas Nikkinenas fotoizstādi „Parotaļājos Photoshop’ā”, kā arī izstādi „Imanta. Ikdienas ainava”, kas ir māksliniecisks Imantas skolēnu un mākslas pedagogu pētījums par apkaimes raksturu.

Līdz 16. jūlijam katru dienu no 10.00 līdz 20.00 kultūras centra 2. stāva galerijā apskatāma ceļojošā fotoizstāde „Lepns. Stiprs. Pamanāms”. Tajā atspoguļots 9 cilvēku ar invaliditāti redzējums par neatkarīgas dzīves nozīmi. Fotogrāfiju autors ir Valters Mednieks, vizuālo noformējumu veidojis Kristaps Priede. Fotoizstādes mērķis ir parādīt, ka ikvienam ir tiesības uz savu neatkarīgu dzīvi, tajā pašā laikā veicinot sabiedrības izpratni par šo tēmu, kā arī uzrunāt un radīt motivāciju tiem, kas ir pazaudējuši ticību neatkarīgas dzīves iespējamībai. „Es ticu, ka šī fotoizstāde ik vienam liks apstāties un pie sevis uzdot jautājumu „Ko man nozīmē neatkarīga dzīve?” - arī tai sabiedrības daļai, kas ikdienas steigā ir aizmirsusi novērtēt savas dzīves vērtības”, stāsta projekta idejas autors Gatis Caunītis.

Fotokluba „Rīga” dalībnieces Irēnas Nikkinenas (1944) fotoizstādē kultūras centra Skolēnu un 2. stāva galerijās aplūkojami autores eksperimenti ar pašas uzņemtajiem foto - viņa veidojusi neparastas fotokolāžas programmā Adobe Photoshop, lai savienotu dažādas iepriekš uzņemtas fotogrāfijas un radītu jaunus, neparastus attēlus.

„Šo izstādi – „Parotaļājos Photoshop’ā” veidoju citādu, neparastu. Ja esi apguvis fotoaparātu, tas izdara visu perfekti – migliņas, saulrieti un citas interesantas parādības, bet vēlējos ielikt tajās kaut ko no savas fantāzijas un pārdomām. Visi attēli veidoti, izmantojot manis pašas uzņemtos foto kadrus”, stāsta autore. Izstāde aplūkojama līdz 31. jūlijam, katru dienu no 10.00 līdz 20.00.

Izstāde „Imanta. Ikdienas ainava” tapusi projekta "Mākslas diena Imantā" ietvaros, un tajā skatāmi Rīgas Imantas vidusskolas skolēnu nelielā ekspedīcijā veiktie pieraksti, spriedumi un atradumi par Imantu – apkaimi, kuru viņi pazīst ikdienā.

Izstādē atspoguļota bērnu un jauniešu savāktā informācija, pildot uzdevumu uzrunāt Imantas iedzīvotājus, iepriekš sagatavojot jautājumus, lai noskaidrotu viņu attieksmi pret apkaimi, kur viņi dzīvo, tās raksturu, vietām, kuras patīk vai nepatīk utt. Skolēni, veicot aptaujas, salīdzināja savus priekšstatus par pazīstamo apkaimi ar citu Imantas iedzīvotāju - savu klasesbiedru, vecāku, skolotāju un citu nejauši satiktu Imantas iedzīvotāju viedokļiem. Nelielajā Imantas pētījumā iekļautas arī skolēnu pierakstītas Imantas iedzīvotāju ikdienas sarunas veikalā, autobusu pieturā, uz ielas, kā arī pašu skolēnu nopietni un ne tik nopietni „Imantas stāsti” un foto ainavas.

Izstādi veidoja mākslas izglītības centrs "Trīs krāsas", un tā aplūkojama līdz 31. jūlijam kultūras centra „Imanta” Baltajā galerijā. Izstādes darba laiks: darba dienās no 10.00 līdz 18.00, sestdienās no 14.00 līdz 20.00, svētdienās no 10.00 līdz 14.00.

Ieeja izstādēs ir bez maksas.