Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Mākslinieka Anša Butnora glezniecības meistarklase

Redakcija
Redakcija

7.februārī no plkst.16.00-18.00 Latvijas Mākslinieku savienības (LMS) galerijā 11.novembra krastmalā 35, Rīgā norisināsies mākslinieka Anša Butnora glezniecības meistarklase.

Pasākuma laikā ikviens ir aicināts gleznot un zīmēt asociācijas, kas rodas ieejot izstāžu zālē, vērojot ekspozīciju un mākslas darbus. Mākslinieks rosinās iepazīt dažādas glezniecības tehnikas un to specifiku.

LMS galerijā līdz 18.februārim skatāma gleznotāja Anša Butnora personālizstāde “Zemes sāls”. Izstādē “Zemes sāls” Ansis Butnors pievēršas cilvēkam; personām, starppersonu attiecībām, dzīves laikam, kas tiek veltīts, esot vienam ar otru, iepazīstot, visā daudzveidībā ieraugot līdzcilvēkus sev apkārt. Savā, pēc skaita divpadsmitajā personālizstādē viņš skatītājiem piedāvā gan jaunākos darbus, kas tapuši plenēru, rezidenču un patstāvīgas radošās darbības rezultātā pēdējo divu gadu laikā, gan arī koncentrētu atskatu uz saviem labākajiem darbiem, kas tapuši agrāk.

Mākslinieks Ansis Butnors ir absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu (BA 2000, MA 2009). Izstādēs piedalās kopš 2003.gada; sākot ar 2006. gadu ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. Anša Butnora darbi ir bijuši skatāmi gan personālizstādēs, gan arī grupu skatēs Latvijā, Francijā, Igaunijā, Lietuvā, Nīderlandē un Polijā.