Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Raiņa un Aspazijas vasarnīcā atklās izstādi “Latviskā identitāte”

Redakcija
Redakcija

4. jūlijā plkst. 17.00. Raiņa un Aspazijas vasarnīcā, Jāņa Pliekšāna ielā 5/7, Jūrmalā tiks atklāta izstāde “Latviskā identitāte”, kas tapusi sadarbībā ar Jūrmalas mākslinieku biedrību un Jūrmalas fotostudiju “Aspazija”.

Mākslinieku un fotogrāfu kopīgi veidotajā izstādē būs apskatāmas Latvijai raksturīgās dabas ainavas – miglainie rīti, lauku viensētas – un citi latviskuma simboli gleznās un fotogrāfijās.
Izstādē būs redzami Mairas Veisbārdes, Andreja Ģērmaņa, Ligitas Caunes, Pētera Postaža, Jāņa Andra Oša mākslas darbi, kā arī darbs no Intas un Imanta Ozoliņu izstāžu zāles privātkolekcijas – Jāņa Streiča “Lauku sēta”.
Jūrmalas fotostudiju “Aspazija” pārstāvēs fotogrāfi Ojārs Griķis, Jevgēnijs Pugins, Ina Inta Liniņa-Ozoliņa, Tatjana Lejiņa, Atis Meibergs, Harijs Ķeņģis, Brigita Gulbe, Inguna Kalniņa – Pētersone, Marģers Martinsons, Ojārs Martinsons un Una Liberte.
Izstādes mērķis ir apzināt un izpētīt identitātes jēdziena nozīmi un tā daudzveidību: no Jāņu siera un dejām ap ugunskuru līdz dabas vērtību izprašanai.

Jūrmalas mākslinieku biedrība 2017. gadā atzīmēja 40 gadu jubileju. Šajā periodā biedrības mākslinieki un fotogrāfi rīkojuši gan kopīgas izstādes, gan personālizstādes Latvijā, Lietuvā, Baltkrievijā, Vācijā, Francijā un citur.
Īpaši jāatzīmē dalība jūras tēmai veltītajās izstādēs „Marina”, kas Jūrmalas muzeja paspārnē kļuvušas starptautiskas.

Fotostudija „Aspazija” gandrīz 10 pastāvēšanas gadu laikā realizējusi vairāk nekā 50 foto projektus.
Studija saņēmusi Jūrmalas domes atzinību par ieguldījumu ievērojamu projektu īstenošanā Jūrmalas pilsētā. Fotomākslinieku darbi izstādīti ne tikai Latvijā, bet arī Londonā, Palangā, Minskā, Vitebskā un Sanktpēterburgā.
Lielu ievērību un atsaucību Jūrmalas iedzīvotāju un pilsētas viesu vidū ieguva foto projekti “FotoMarina’2016” un “FotoMarina’2017”, kas bija daļa no jūras tēmai veltītajām izstādēm. “FotoMarina’2017” piedalījās autori no divpadsmit Latvijas fotoklubiem.

Izstāde “Latviskā identitāte” būs apskatāma līdz 28. jūlijam.
Memoriālo muzeju apvienības rīkots publisks pasākums.
Foto un video materiāli tiks publicēti interneta resursos un izmantoti muzeju publicitātes pasākumos.
Vairāk informācijas: Memoriālo Muzeju Apvienība -