Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


Pasākuma cikla „Sarunas Smiļģa kabinetā” turpinājums LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejā

Redakcija
Redakcija

Ceturtdien, 6. novembrī, plkst. 18.00 LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejā turpināsim stāstīt par Eduardu Smiļģi laikā, kad viņš pabeidzis Rīgas Vācu amatniecības skolu un sācis strādāt rūpnīcā „Motors”, arvien pārliecinošāk pietuvojas teātra pasaulei.

Aizvien biežāk viņa vārds parādās dažādu biedrību rīkoto izrāžu dalībnieku sarakstos. Nozīmīgs notikums Eduarda Smiļģa likteni ir neveiksmīgā debija Rīgas latviešu teātrī Kārļa Mora lomā Šillera „Laupītājos”. Šajā periodā Smiļģa dzīvē ienāk viņa mūža liktenīgā sieviete Berta Āboltiņa. Svarīgākais pavērsiens šajā dzīves posmā ir izšķiršanās par labu teātrim un aiziešana no darba rūpnīcā „Motors” 1912. gadā.

Informējam, ka sākot no 2014. gada 9. oktobra, katru otro ceturtdienu no plkst. 18.00–19.30, LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejs piedāvā apmeklēt „Sarunas Smiļģa kabinetā”, kurās neformālā gaisotnē varēsim uzzināt faktus, leģendas un mīklas par Eduarda Smiļģa dzīvi un radošo darbu. (Turpmākās sarunas notiks 20. novembrī, 4. un 18. decembrī)
LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejs aicina sekot informācijai un apmeklēt arī turpmākos pasākumus.

Biļešu cenas:
pieaugušajiem EUR 3.00,
skolēniem, studentiem, pensionāriem EUR 1.50.