Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource104), Fid:277, Did:0, useCase: 3


“Baltijas vokālie stāsti” Ojāra Vācieša muzejā

Redakcija
Redakcija

10. oktobrī plkst. 19.00 Ojāra Vācieša muzejā (Rīgā, O. Vācieša ielā 10) būs dzirdams trīs Baltijas mūzikas studentu koncerts “Baltijas vokālie stāsti”. Šogad Baltiju apceļo 20. gs. sākuma stāsti igauņu komponista Marta Sāra, lietuviešu komponista Baļus Dvarionas, Jāzepa Vītola, Alfrēda Kalniņa, Jāņa Mediņa, Emīla Dārziņa un citu spilgtāko Baltijas akadēmiskās mūzikas dižgaru veidotu kompozīciju izteiksmē. Daļu repertuāra sastāda arī tradicionālās kultūras elementi, kā arī ceļojums cauri Baltijas klasiskajai kamermūzikai, izceļot visu Baltijas valstu īpašās kultūras vērtības.

Par stāstniekiem kļuvuši jaunie un daudzsološie Baltijas akadēmiskās mūzikas studenti – Kristians Krievāns (LV), Kadri-Liis Kukk (EST) un Rasa Dzimidaitė (LT), kas guvuši dažādu un vērtīgu pieredzi, piedaloties un īstenojot projektus nozarē. Skaņas ainavu papildina britu pianists Jamie Loftus.

Komandas sadarbība sākusies starptautiskās studijās Tallinā un izaugusi līdz kopīgai pieredzei, koncertējot lielākās un mazākās pilsētās visā Baltijā. Mākslinieku dažādo pieredzi ir interesanti vērot, un tā nebūt netraucē sastrādāties. Kā saka viņi paši: ''Svarīgākais mūsu sadarbības stūrakmens ir tas, kas mēs esam vienaudži.”

Pēc koncerta mākslinieki piedāvā neformālu sarunu ar iespēju uzdot jautājumus par viņu ceļu no mūzikas skolas līdz Baltijas koncerttūrei, starptautiskai muzikālai sadarbībai un par akadēmiskās mūzikas nozīmi viņu dzīvēs.

Biļetes iespējams iegādāties šeit: https://www.bilesuparadize.lv/lv/ev...

Mūziķi arī uzstāsies 11. oktobrī plkst. 19.00 Ādažu kultūras centrā (Ādažos, Gaujas ielā 33a)
Foto un videomateriāli var tikt publicēti interneta resursos un izmantoti muzeju publicitātes pasākumos.